EXCLUSIV  Cine este Alexandru Cumpănașu. Informații neștiute până acum

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, de 17 ani este implicat activ în cadrul societății civile, dar puțini știu de unde a pornit totul.  

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC News chiar în ziua aniversării sale, Alexandru Cumpănașu a vorbit despre mentorii săi.

"De mic am avut dorința de a mă implica, de la 14 ani. Am avut doi mentori în școala generală, doi profesori foarte buni, care mi-au insuflat ideea de a nu trăi doar pentru mine, de a face ceva pentru societate. M-au 'îndoctrinat', dacă vreți să spunem așa. Apoi, în liceu, m-am ocupat de cercul de istorie, am avut activități civice. Motivația de a merge pe acest drum a venit din modelele pe care le-am avut și din insuflarea pe care mi-au dat-o cei doi mentori. Pe lângă profesorii mei la care țin foarte mult, insuflarea a venit și din partea familiei. Totul a început în școala generală. Am fost elev într-o comună din județul Olt și sunt foarte mândru de acest lucru. Tatăl meu a fost inginer zootehnist, mama mea este inginer zootehnist. Liceul l-am urmat la Caracal. Cu Bucureștiul am avut legătură abia la 19 ani, când am început să muncesc. De fapt, implicarea civică a fost cea care m-a adus la București. În prezent fac un MBA pe leadership la o universitate în Elveția", a povestit Alexandru Cumpănașu.

[citeste si]

Președintele CNMR ne-a vorbit și despre legătura sa cu lumea politică în care nu mai vrea să intre niciodată.

"Am fost membru PNL de la 15-18 ani. Nu am ascuns niciodată acest lucru. Am fost președintele organizației de tineret de la Caracal. După aceea, la 18 ani, am fost în echipa de campanie a lui Emil Constantinescu. Apoi am ieșit din politică. Eu am o vorbă: am intrat în politică la 15 ani și am ieșit la 18. Nu mai vreau să mă întorc. O spun răspicat! Știți de ce? Pentru că toți fac speculații. Nu mai vreau. Haideți să glumim de ziua mea. Eu m-am retras. Nu poți să te mai întorci după ce te-ai retras", ne-a mai zis Alexandru Cumpănașu.

Realizatorul emisiunii de la Realitatea TV "Ambasador România" a spus că vede jurnalismul ca pe un hobby: "Este una dintre cele mai plăcute activități ale mele. O văd ca pe un hobby, nu ca pe o meserie. Este un lucru foarte plăcut, nicidecum o obligație".

Despre Alexandru Cumpănașu nu se găsesc prea multe informații care țin de viața privată. Miercuri, 29 martie, de ziua lui, președintele CNMR a decis să vorbească despre cel mai important lucru - familia.

"Vă spun un lucru personal despre care nu am vorbit niciodată. Am trei copii și îi iubesc foarte mult. Eu nu vorbesc despre viața personală. Pentru mine, ei sunt totul, dar astăzi fac o excepție. De când au apărut, s-au schimbat prioritățile. Piramida s-a inversat, adică copiii mei sunt pe primul loc și îmi schimbă viața în fiecare zi. Îmi fac surprize mereu, sunt multe de povestit. Copiii înseamnă totul, după ei poate veni orice. Petrecem mult timp împreună, nu mai fac greșeala pe care am făcut-o la început, de a petrece puțin timp cu ei", a mai spus Alexandru Cumpănașu în interviul pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel