Cinci motive în plus să pleci într-o vacanță

Acum că a venit vara mulți dintre noi profită de vremea bună pentru a pleca într-o vacanță binemeritată după toată truda din timpul anului. Indiferend dacă e vorba despre un sejur sau doar un weekend, o vacanță are beneficiile sale asupra sănătății tale.

1.Vacanța te face mai deștept

 Stresul cronic rezultat din acumularea micilor probele cotidiene sau din cauza unui eveniment mai mare, ne poate afecta abilitățile noastre de a lua decizii. Rezolvând fiecare problemă una câte una, rupem acest cerc vicios, si astfel reușim să fim mai concentrați asupra deciziilor pe care trebuie să luăm, fără ca acestea să fie doar niște automatisme.

2.Un somn mai bun

 Atunci când suntem acasă suntem întotdeauna pe fugă, stăm cu telefonul tot timpul lângă noi pentru a mai rezolva câte una, alta. Mulți dintre noi chiar butonează telefonul până când adormim.Toate aceste lucruri duc la un nivel mai mare al anxietății. În vacanță suntem departe de toate grijile de la birou și de acasă, ignorarea telefonului și ale emailurilor fiind acum un lucru posibil.Ignorarea alarmei de dimineață este un alt lucru de care ne putem bucura; un somn de circa 7-8 ore e numai bun pentru a te trezi revigorat.

3.Risc scăzut de infarct

Bărbații care nu se îşi iau concediu au şanse mai mare cu circa 32 de procente să moară în urma unui infarct, decât cei care pleacă în vacanţe şi se bucură de timpul liber, conform New York Times.

4.Stresul îngraşă

După 8 ore petrecute în faţa calculatorului lucrând de zor să termini treaba în timp util,  sau stat în şedinţe prelungite tot ceea ce îţi doreşti este să ajungi acasă să stai în faţa televizorului şi să te bucuri de un bol cu înghețată răcoritoare. Totuşi aceste mici delicii îţi pot deregla metabolismul rezultatul final fiind vizibil pe cântar. În vacanţă scapi de stres,deci scapi de stres şi astfel organismul nu mai simte nevoie acestor gustări nesănătoase.

5.Optimism crescut

Faptul că ai ceva pozitiv la care să te gândeşti sau pe care să îl aştepţi cu nerăbdare contribuie la reducerea nivelului de negativitate din viaţa noastră cotidiană. Fie că este vorba despre o plajă însorită sau pur şi simplu stai acasă, coeficientul de fericire tinde să crească de fiecare dată când te gândeşti la planurile de vacanţă. Aceste efecte ajută la reducerea depresiei şi influenţează într-un mod pozitiv felul în care tu percepi viitorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel