Urmărește emisiunea live


Chirieac, ipoteză legată de picarea Guvernului Orban: Iohannis ar avea o armă de temut

Klaus Iohannis FOTO AGERPRES
Klaus Iohannis FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, la Antena 3, despre situația PNL privind asigurarea majorității în Parlament pentru a trece Guvernul Orban.

"Prima întrebare pe care aş pune-o este dacă va reuşi să îşi asigure cvorum. Deocamdată, pentru ca Guvernul Orban să treacă sau să pice în Parlament este nevoie de prezenţa a 233 de parlamentari sub cupola Casei Poporului. Dacă nu sunt 233, nu există cvorum, deci Guvernul nu ajunge în fața Parlamentului. Pot convoca, dăm un exemplu, şedinţa pentru validarea Guvernului Orban 1. S-ar putea ca joia viitoare să nu aveţi 233 de parlamentari la serviciu. După cum ştiţi, nu există sancţiune pentru chestiunea asta. Nu vin oamenii.

Dacă pică Guvernul Orban, în acel moment, ar avea o armă de temut preşedintele Iohannis în mână fiindcă o altă respingere a unui Guvern Oban nu ar mai fi posibilă, că ne ducem în alegeri anticipate. Totul se duce în mâna preşedintelui. Dar deocamdată PSD are această armă a cvorumului. Nu puteți cere PSD-ulu să participe la şedinţă. Atunci când ai făcut o alianţă politică importantă, ai avut 238 de parlamentari care au votat căderea Guvernului Dăncilă, înseamnă că ai o nouă majoritate parlamentară. Aşa funcţionează democraţia. Aceasta majoritate parlamentară trebuie să vină la serviciu", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel