Chirieac: Ar fi o greșeală uriașă a PSD

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Bogdan Chirieac a analizat discursul lui Liviu Dragnea după încheierea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD. Analistul precizează totodată că modificările la Codul Penal nu ar trebui să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență. 

"A fost un mesaj ferm al domnului Dragnea, nu un mesaj dur. Pentru prima dată, într-adevăr, s-a desprins de centrul universului, firește, pentru domnul Dragnea centrul universului este chiar el și s-a gândit că pe aceste legi sovietice au suferit și suferă foarte mulți oameni. Pe baza lor s-a creat statul subteran. Acum, prin faptul că le-a cerut scuze, este conștient de faptul că nu va fi iertat, aici fiind cel mai mare reproș: ai luat cel mai mare scor al unui partid politic din Uniunea Europeană și te-ai angajat în campania electorală că vei readuce democrația în România. La un an și jumătate, dintr-o mie de motive precum demonstrațiile, Soros, ONG-urile, Uniunea Europeană, nu ai adus legislația românească la nivel european. Avea timp să ia și apostila de la Comisia de la Veneția, nu era nici un fel de problemă. Acum, dânsul ne-a anunțat în sfârșit că va pune în concordanță legislația cu cerința Curții Constituționale pentru că astăzi, când vorbim, nu există o diferență între Klaus Iohannis care citește de mult timp textul CCR și Parlamentul României. La fel, Liviu Dragnea citește toate hotărârile CCR, iar Parlamentul nu le implementează," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Ar fi o greșeală uriașă a PSD-ului

Totodată, Chirieac spune că modificările la Codul Penal trebuie să treacă prin Parlament, în niciun caz nu ar trebui adoptate prin OUG. 

"Ar fi o mare greșeală din partea PSD dacă ar trece acum modificările la Codul Penal prin Ordonanță de Urgență. Ar fi o greșeală uriașă. Pot să facă altceva, să țină parlamentarii la muncă toată vara și în iulie și în august, nu contează. Modificările la Codul Penal trebuie să treacă prin Parlament. Dacă este cazul, la 1 septembrie, la 15 septembrie, legea este votată prin Parlament, trimisă la domnul Iohannis, se face ping-pong-ul de rigoare și apoi intră în vigoare. Ieri a fost o execuție, o lovitură splendidă a statului subteran. Au început cu biata femeie care a primit trei ani și jumătate și n-a furat săraca nici un capăt de ață," a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel