China sare la gâtul lui Trump după lovitura dată OMS

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

China a criticat miercuri Statele Unite pentru retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, avertizând că decizia va avea consecinţe grave pentru ţările în curs de dezvoltare, transmite Reuters.

Beijingul cere comunităţii internaţionale să sprijine mai mult Organizația Mondială a Sănătății, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian.

ONU a anunţat marţi că SUA vor ieşi din OMS în 6 iulie 2021, după ce a primit notificarea privind decizia în acest sens a preşedintelui american Donald Trump.

Amintim faptul că preşedintele Donald Trump a retras oficial Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care o acuză că a gestionat greşit pandemia de coronavirus, a anunţat marţi un senator american, relatează AFP. 

Senatorul democrat  Bob Menendez a confirmat pe pagina oficială de Twitter că Administrația Prezidențială a înștiințat Congresul cu privire la această decizie.

Trump, un critic acid al OMS

 

Trump, un critic acid al OMS, a acuzat din nou în cursul săptămânii trecute Organizația Mondială a Sănătății de manipulare în criza coronavirusului și de poziționare pro-chineză.

Președintele american a sistat finanțarea către OMS după izbucnirea pandemiei, amenințând că aceasta va fi întreruptă permanent dacă Organizația nu va adopta reformele solicitate de Washington.  OMS nu a precizat cum intenţionează să acopere pierderile de fonduri în urma retragerii SUA, cel mai mare contributor al său.

SUA au fost statul care a deținut principala contribuție la OMS, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari pe an. În comparație, China, pe care Trump o acuză că e protejata OMS în pandemia de COVID-19, finanțează Organizația cu 50 de milioane de dolari pe an. Anticipând decizia Washingtonului, Beijingul promite o infecție de fonduri de până la 2 miliarde de dolari către OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel