Ingrediente bază
- cartofi 1 kg
- unt 30 g
- gălbenuş 2 buc
- sare
- rozmarin uscat 1/2 linguriţa
- caşcaval 80 g
Ingrediente chifteluţe
- carne tocată mix porc/vita 350 g
- ceapă 1 buc
- caşcaval 50 g
- sare
- boia dulce 1 linguriţă
- cimbru 1/2 linguriţă
Ingrediente decor
- mozzarella 120 g
- bacon 100 g
- pastă de tomate 4-5 linguriţe
Cum se prepară
Într-o oală punem cartofii la fiert 15-20 minute. După ce aceştia au fiert, îi scoatem şi îi zdrobim. Adăugăm pe rând 30 de grame de unt, gălbenuşurile de ou, un praf de sare, rozmarin uscat, caşcavalul şi amestecăm bine, scrie delicatese.net.
Din produsul obţinut formăm nişte chiftele mai mari ajutându-ne de puţin ulei. Umplem o tavă tapetată cu unt cu aceste chiftele. Cu un polonic le presăm pentru a forma mici adâncituri în care vom pune carnea. Într-un bol, adăugăm carnea tocată, o ceapă tocată mărunt, 50 g de caşcaval, un praf de sare, o linguriţă de boia dulce sau iute şi jumătate de linguriţă de cimbru.
Amestecăm bine şi formăm nişte chiftele mai mici decât cele din cartofi pe care le punem în adânciturile formate în cartofi. Se bqgă la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute. Scoateţi tava şi adăugaţi mozzarella rasă, baconul tăiat fâşii mici şi câteva linguriţe de pastă de tomate. Lăsaţi încă 5-6 minute la cuptor la 200 grade.
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News