Chifteluțe crocante de ton, o idee de cină super rapidă, ușoară și sănătoasă. Îți lasă gura apă!

Chifteluțe crocante de ton, o idee de cină super rapidă, ușoară și sănătoasă. Îți lasă gura apă! Foto: Captură video youtube
Chifteluțe crocante de ton, o idee de cină super rapidă, ușoară și sănătoasă. Îți lasă gura apă! Foto: Captură video youtube

S-a făcut seară și stomacul îți ghiorăie? Provocarea este să vă dați seama ce puteți mânca rapid, gustos și care să nu vă facă să puneți kilograme în plus. Încearcă această rețetă de chifteluțe crocante de ton. Este o idee de cină super rapidă, ușoară și sănătoasă! 

Există tot mai multe dovezi științifice că mesele după ora 18 ar putea îngreuna controlul greutății. Dar cei mai mulți oameni nu apucă să ia cina până atunci. Din fericire, dacă vă este cu adevărat foame, v-am pregătit o gustare mică, bogată în nutrienți, propusă de TasteofHome.

Chifteluțele crocante cu ton sunt alegerea perfectă! Maioneza este cu adevărat ingredientul secret în rețeta mea de chifteluțe crocante de ton. Adăugând o notă de maioneză, aceste chifteluțe de ton rămân fragede în interior, dar crocante și delicioase la exterior... Și am menționat că aceste chifteluțe sunt bune chiar și reci a doua zi?

Chifteluțe crocante de ton - Ingrediente

- 2 linguri de unt

- 3 linguri de făină integrală

- 220 g de lapte condensat

- ton

- 180 g de pesmet 

- 1 ceapă verde, tocată mărunt

- 2 linguri de suc de lămâie

- 1/2 linguriță de sare

- 1/4 linguriță de piper

- Ulei pentru prăjit

Chifteluțe crocante de ton - Metoda de preparare


Într-o cratiță mică, se topește untul la foc mediu. Se amestecă făina până se omogenizează; se adaugă treptat laptele. Aduceți la fierbere, amestecând constant; gătiți și amestecați până când se îngroașă, 2-3 minute. Se ia de pe foc. Se transferă într-un castron mic și se răcește.

Amestecați tonul, 70 g de pesmet, ceapa verde, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se dă la frigider, acoperit, cel puțin 30 de minute.

Puneți restul de 110 g de pesmet într-un castron puțin adânc. Amestecați tonul din frigider cu pesmetul. Acoperiți ușor și formați o chifteluță. Într-o tigaie, încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați chifteluțele de ton în loturi; gătiți-le până devin aurii, 2-3 minute pe fiecare parte. Scurgeți-le pe prosoape de hârtie.

Puteți congela chifteluțele de ton?

Congelezi chiftelele de ton răcite în recipiente de congelare, separând straturile cu hârtie cerată. Pentru a le folosi, reîncălziți chifteluțele de ton pe o foaie de copt în cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius până se încălzesc.

Date nutriționale

1 chifteluță de ton:  255 calorii, 17 g de grăsimi, 34 mg de colesterol, 419 mg de sodiu, 15 g de carbohidrați (5 g de zaharuri, 1 g de fibre), 10 g de proteine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel