Chiftele cu vinete și ricotta: crocante pe exterior și suculente pe interior. Copiii vor cere o porție în plus

Chiftele cu vinete și ricotta - crocante pe exterior și suculente pe interior. Copiii vor cere o porție în plus. Sursa - Pexels
Chiftele cu vinete și ricotta - crocante pe exterior și suculente pe interior. Copiii vor cere o porție în plus. Sursa - Pexels

Cauți o rețetă ușoară pentru cină? Chiftelele cu vinete și ricotta sunt alegerea potrivită. Principalul lor atracție este că sunt crocante pe exterior și suculente pe interior.  

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceste chiftele delicioase:

o vânătă;

un ou;

doi căței de usturoi;

30 de grame de pesmet;

40 grame de parmezan;

150 de grame de ricotta,

ulei de măsline extravirgin după gust

Pentru pane: două ouă și pesmet 

Ce pași trebuie să urmați 

 

Spălați și curățați vânăta apoi tăiați-o în cuburi mici. Sărați bucățelele de vinete și puneți-le într-o sită, pentru a elimina  gustul amar clasic. Într-o tigaie, adăugați un strop de ulei și rumeniți doi căței de usturoi. 

După un minut, adăugați vinetele tăiate cubulețe și amestecați din când în când pentru a le găti uniform. Când sunt fierte, scoateți vinetele într-un bol și lăsați-le să se răcească puțin.

Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă

Când cuburile de vinete sunt călduțe, adăugați ricotta, pesmetul, parmezanul rasă și oul.  Lucrați cu o furculiță până când amestecul este compact, dar moale. După ce vă ungeți mâinile cu ulei, modelați chiftelele, pe care le treceți prin oul bătut, apoi  prin pesmet.

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Sunt crocante și suculente. O rețetă perfectă pentru o cină cu familia

În acest moment nu vă mai rămâne decât să le prăjiți în ulei încins. Dacă doriți, le puteți găti în cuptor. Luați o tavă de copt, tapetați-o cu hârtie pergament și stropiți-o cu ulei. Aranjați, apoi,  chiftelele și dați-le la cuptor, la 180 de grade, timp de douăzeci de minute. La jumătatea timpului de coacere, chiftelele trebuie întoarse.

Puteți pregăti și un sos simplu de busuioc sau folosiți unul gata preparat. Poftă bună!

BONUS. Țelină gratinată la cuptor: o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată

Îți place țelina și ai vrea să o gătești într-un mod diferit? Ei bine, astăzi vă dezvăluim cum se prepară țelina gratinată la cuptor. 

Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta 

O adevărată bunătate pe care o poți pune și pe masă, când ai musafiri. Fără îndoială, toți vor fi uimiți de această rețetă. Mai jos găsiți lista cu toate ingredientele și informațiile necesare preparării acestui fel de mâncare.

Ingredientele de care ai nevoie:

1 țelină,

1 cățel de usturoi,

5 linguri ulei de măsline extravirgin,

150 grame de pesmet,

100 grame de parmezan

sare, boia, turmeric, pătrunjel - după gust.

 

Metodă de preparare

Primul lucru este să curăți usturoiul și să-l toci. Toacă și pătrunjelul care trebuie să fie spălat și uscat. Se ia apoi un vas în care se pune pesmetul și parmezanul ras. Adăugați usturoiul și pătrunjelul, apoi amestecați bine ingredientele.

Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata

Adăugați și un praf de sare, boia de ardei și turmeric.  Acum urmează câteva linguri de ulei de măsline. Amestecați totul pentru a obține o compoziție uniformă. Următorul pas este să curăți țelina de coajă, să o speli și o să o tai în bucăți subțiri.

O tavă de copt se tapetează cu hârtie de pergament, care se unge cu ulei de măsline. Pe tavă se așează bucățile subțiri de țelină, care se acoperă cu condimentele preparate mai devreme.

Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar

Coace țelina la o temperatură de 200° C, aproximativ douăzeci de minute. Va fi gata când la suprafață se formează o crustă aurie delicioasă și crocantă. Scoateți țelina din cuptor și serviți-o, după ce se va răci puțin.

Acest tiramisu îi va înnebuni pe toți: un ingredient, la care nimeni nu s-a gândit, îl face irezistibil 

Această rețetă poate fi modificată. În primul rând dacă nu va place usturoiul, nu-l folosiți. De asemenea, puteți folosi piper pentru a face țelina și mai apetisantă. În sfârșit, puteți încerca această rețetă și cu alte legume. În orice caz, gustul  va fi cu adevărat uimitor. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel