Cheltuieli militare. Stoltenberg (NATO), apel către statele membre

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în cursul unei vizite oficiale în Norvegia, că ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice nu ar trebui să se abată de la promisiunile de creştere a cheltuielilor militare, relatează agenţia DPA.

Stoltenberg, fost premier al Norvegiei, a precizat că ţările membre ale NATO au oprit tăierile din cheltuielile pentru apărare, aşa cum s-a convenit la summitul Alianţei din 2014, dar mulţi membri nu au atins încă obiectivul privind alocarea a 2 % din PIB pentru apărare.

Şefi de guvern au promis în 2014 să facă mai mult, şi trebuie să facă mai mult, a declarat Stoltenberg la conferinţa anuală de securitate a Comitetului Atlantic Norvegian de la Oslo.

NATO se confruntă cu mai multe provocări, a declarat Stoltenberg, enumerând o Rusie mult mai imprevizibilă, incertitudinea şi teroarea din apropierea graniţelor noastre, precum şi o extindere sporită a armelor de distrugere în masă.

Ulterior, secretarul general al NATO s-a întâlnit cu premierul norvegian, dna Erna Solberg.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu dna Solberg, Stoltenberg a afirmat că Norvegia este singura ţară din NATO ce are frontieră cu Rusia şi care pentru anul în curs nu a alocat bugetului apărării 2 % din PIB.

[citeste si]

La rândul său, dna Solberg a precizat că sumele alocate pentru apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

Şefa guvernului norvegian a salutat de asemenea faptul că NATO îşi îmbunătăţeşte structura de comandă pentru a răspunde necesităţii de a se concentra pe apărarea liniilor maritime din Atlantic.

Norvegia este una dintre ţările fondatoare ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în 1949.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel