Chec cu maioneză? Da! Și cu ciocolată? Da, da. Dacă nu crezi că este posibil, te invităm să citești rețeta de mai jos.
Ingrediente
- 250 g maioneză (la temperatura camerei)
- 250 g apă caldă
- 200 g zahăr
- 360 g făină
- 15 g praf de copt
- 5 ml esență vanilie
- 60 g ciocolată neagră
- 60 g ciocolată cu lapte
- 60 g ciocolată albă
- zahăr pudră pentru ornat (opțional)
Cum se prepară checul cu maioneză
Se amestecă apa cu maioneza. Se adaugă zahărul, făina, praful de copt și esența de vanilie. Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer electric până se obține un aluat omogen. Cele trei tipuri de ciocolată se taie grosier cu ajutorul unui cuțit, potrivit retete.unica.ro. Ciocolata este opțională. Fulgii de ciocolată se adaugă în aluat și se amestecă cu spatula. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos. Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul în formă. Checul cu maioneză se coace timp de 50 de minute sau până ce trece scobitorii. Se pudrează cu zahăr. Se lasă la răcit înainte de a fi tăiat.
BONUS: Chec cu făină de năut. Rețeta fără gluten
Ingrediente
- 4 ouă mărimea M
- 150 g zahăr
- 75 ml lapte
- 75 ml smântână pentru frișcă
- 50 ml ulei de măsline
- coaja de la o lămâie
- 200 g făină de năut
- 2 lingurițe praf de copt
- sare
Cum se prepară
Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc. Peste gălbenușuri se adaugă smântâna pentru frișcă și uleiul de măsline. Se amestecă. Răzătura de lămâie se adaugă și ea peste aluat. Făina de năut se amestecă cu praful de copt și se toarnă peste mixul de gălbenușuri, potrivit retete.unica.ro. Se amestecă bine, evitând formarea de cocoloașe.
Peste albușuri se pune un praf de sare și se bat spumă. Albușurile spumă se adaugă peste aluat și se amestecă prin mișcări de învăluire cu ajutorul unei spatule. Cuptorul se preîncălzește la 180 grade Celsius. Checul cu făină de năut se coace într-o formă de chec sau o formă rotundă la 180 grade, căldură sus și jos timp de 40 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit înainte de a fi servit. Se poate glazura după plac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu