CFR, prima reacție după incidentul cu trenul Timișoara-București

Cei 300 de călători care se aflau în trenul IR 1696, care circula pe ruta Timişoara Nord - Bucureşti Nord, au ajuns în siguranţa la destinaţie, dar cu o întârziere de aproximativ trei ore, o oră fiind generată de situaţia de la Radomireşti (Olt), când trenul a frânat automat, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Alina Predescu. 

"Trenul IR 1696 a ajuns la destinaţie de la 11:00, cu o întârziere de aproximativ trei ore, o oră fiind generată de situaţia de la Radomireşti când trenul s-a frânat automat. Locomotiva a făcut nişte manevre, s-a dus în staţie, s-a reîntors, pentru că trebuia să facă proba frânei în condiţiile în care aşa sunt procedurile. A durat o anumită perioadă de timp până când şeful de tren şi mecanicul au verificat din punct de vedere tehnic toată garnitura. Ulterior, trenul a plecat spre destinaţie şi a ajuns la Gara de Nord cu o întârziere de trei ore, celelalte două ore fiind generate de limitările de viteză din cauza lucrărilor la infrastructură. Pasagerii erau în tren când au fost efectuate toate aceste manevre, dar au fost în afara oricărui pericol, aceştia ajungând la destinaţie în siguranţă cu aceeaşi garnitură", a precizat Predescu. 

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, marţi, 18 iulie 2017, în jurul orei 8:00, trenul InterRegio 1696 Timişoara - Bucureşti a frânat automat în zona Dradomireşti. 

"Cei aproximativ 300 pasageri şi şi-au continuat călătoria în acelaşi tren, fără a fi pusă în pericol siguranţa şi securitatea acestora. Garnitura şi-a reluat traseul, după aproximativ o oră de staţionare şi după realizarea tuturor probelor care se impun prin reglementările în vigoare", precizează comunicatul companiei. 

În prezent sunt cercetate cauzele care au condus la aceasta situaţie, menţionează reprezentanţii CFR, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel