Cele mai bune sarmale de post mănăstirești. Secretele din rețeta tradițională

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Tot mai multe gospodine vor să pregătească acasă cele mai bune sarmale de post mănăstirești. Gustul acestor sarmale făcute după rețeta de la mănăstire este inedit, iar dacă ținem cont de câteva ingrediente folosite odinioară, vom prepara niște sarmale de post delicioase și aromate. Iată care sunt secretele din rețeta tradițională.

 

În zilele de post, ideale sunt delicioasele sarmale. Fie că sunt învelite în foi de viță sau sunt făcute cu frunză de varză murată, sarmalele de post mănăstirești sunt cele mai bune. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de sarmale, dar și de mâncărurile de post.

Cele mai bune sarmale de post sunt cele mănăstirești, făcute după rețeta de odinioară a bunicii. Totul ține de ingredientele folosite și de modul în care fierbem sarmalele delicioase.

Pe lângă sarmalele de post mănăstirești, doamnele mai pregătesc în zilele cu restricții alimentare și o mâncare de spanac cu orez sau o ciorbă de urzici de post. Ideală este și salata de fasole roșie, ușor de făcut și extrem de gustoasă.

Apreciate sunt și rețetele cu dovlecei, ideale în sezonul de primăvară și vară, dar și plăcintele cu varză murată făcute ca pe vremea bunicii.

Pentru a pregăti acasă sarmale de post mănăstirești, trebuie să ținem cont de secretele din rețeta tradițională. Astfel, vom pregăti sarmale gustoase și pe placul tuturor celor de la masă.

Cum să pregătești cele mai bune sarmale de post

Dacă vrem să facem sarmale de post mănăstirești avem nevoie de mai multe ingrediente precum 1 varză murată, 500 g de ciuperci champignon, 1 ceapă, 1 morcov, 1 felie de țelină, 130 g de orez, 3 linguri de bulion, 300 ml de suc de roșii, 2 frunze de dafin, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, oregano și ulei de floarea soarelui.

Mai întâi se toacă ceapa mărunt și se călește împreună cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui. În tigaie se pune apoi jumătate din morcovul ras, apoi se adaugă ciupercile champignon tăiate mărunt și se călesc împreună cu ceapa și morcovul.

După aceea se adaugă orezul, cimbrul, bulionul, sarea și piperul după gust, apoi se pune și pătrunjelul tocat mărunt. După ce este gata compoziția, se pregătește varza. În fiecare frunză de varză se pune puțin din compoziția pregătită pentru sarmale și se rulează.

După ce sarmalele sunt făcute, se pregătește oala în care vor fi puse la fiert. Pe fundul oalei se pun câteva frunze de varză murată, 2 crenguțe de cimbru și puțină țelină rasă. Tot acum se pune și puțin suc de roșii apoi se așază sarmalele.

Când toate sarmalele sunt puse în oală se pune apă și puțin suc de roșii, dar și puțin oregano pentru un plus de savoare, împreună cu câteva boabe de piper. Se acoperă sarmalele cu apă, apoi se fierb la foc mic și se completează cu apă atunci când aceasta scade.

La final, vom obține cele mai bune sarmale de post mănăstirești. Acestea se servesc calde cu mămăliguță și ardei iute.

Pentru a pregăti acasă cele mai bune sarmale de post mănăstirești, trebuie să ținem cont de secretele din rețeta tradițională. Sarmalele de post sunt extrem de gustoase și aromate, iar dacă vom folosi ingredientele de odinioară, ne vom bucura de un preparat culinar desăvârșit, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel