Carnea de pui este considerată dietetică deoarece conține foarte puține grăsimi. Mai ales, pieptul de pui.
Pentru ca acest produs să fie suculent, trebuie să fie marinat corespunzător. Vă oferim o rețetă pentru a prepara un piept suculent de pui. În plus, va fi aromat și gustos.
Ingrediente:
piept de pui - 2 bucăți,
lămâie - ½,
ulei de măsline - 1 lingură,
zahăr pudră - 1 lingură,
sare - ½ linguriță,
câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin.
Dați lămâia prin răzătoare fină și stoarceți zeama. Puneți într-un bol zahărul pudră, sarea, uleiul, zeama și coaja de lămâie și amestecați totul bine.
Plăcintă „falsă” din lipii și carne tocată: un aperitiv delicios, care se termină rapid de pe masă
Pieptul de pui se pune la marinat pentru cel puțin 30 de minute. Puteți adăuga câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin. Coaceți puiul într-un cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute.
Carnea de pui, crescuți în fermele avicole, conține adesea hormoni de creștere și antibiotice.
Pentru a elimina substanțele nocive din carnea de pasăre, ar trebui să preparați o saramură, în care veți ține carnea de pui câteva ore. Saramura se prepară din trei ingrediente.
Vei avea nevoie de:
apă - 1 litru;
sare - 3 linguri,
acid citric - 1 linguriță.
Alegeți o oală mare în care veți pune apă. Adăugați sarea și acidul citric. Amestecați bine până se dizolvă sarea.
Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
Carnea de pui se pune, pentru 3 ore, în oala cu saramură. Îl puteți pune întreg sau porționat. O condiție importantă este că puiul trebuie să fie complet scufundat în saramură.
Dacă puiul este mare, atunci numărul ingredientelor de care aveți nevoie crește de 2-3 ori.
Din tulpini de usturoi și câteva ouă poți pregăti ceva incredibil de delicios. Iată rețeta
După 3 ore, puiul se spală sub un jet de apă și poate fi gătit. În același timp, trebuie să rețineți că carnea va absorbi o parte din sarea din saramură, așă că nu mai sărați mâncarea.
Pentru mulți va fi o descoperire faptul că scorțișoara se poate combina armonios nu doar cu ingredientele din deserturi, dar și cu preparatele din carne.
Dacă doriți să descoperiți ceva nou, încercați să adăugați un praf din acest condiment uimitor în carnea tocată pentru chiftele.
Important este să nu exagerați, deoarece, în caz contrar, scorțișoara va acoperi gustul principal al chiftelelor.
Sfat: Ar fi bine să evitați scorțișoara ambalată. Mai bine alegeți un baton de scorțișoară și măcinați-l cu o râșniță de cafea.
Mâncarea delicioasă, în care veți pune un praf de scorțișoară, îi va surprinde pe cei prezenți la masă cu o aromă ușoară și plăcută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu