Cea mai veche rețetă a plăcintei cu mere: ai nevoie de câteva produse și capodopera culinară e gata

Cea mai veche rețetă a plăcintei cu mere - ai nevoie de câteva produse și capodopera culinară e gata. Sursa - pixabay.com
Cea mai veche rețetă a plăcintei cu mere - ai nevoie de câteva produse și capodopera culinară e gata. Sursa - pixabay.com

August este luna în care merele se coc și ar fi păcat să nu folosiți fructele suculente și parfumate pentru a găti o plăcintă delicioasă.

 

Vă prezentăm azi o rețetă a plăcintei cu mere, pe care o făceau străbunicile noastre.

Ingredientele de care aveți nevoie:

1 ou

1 lingură de smântână,

o linguriță de sare,

2 lingură de ulei,  

un pahar de făină

600 grame de mere,

200 de grame de zahar,

100 grame de unt.

 

Modul de preparare

 

Puneți într-un bol oul, smântână, sarea, unul și făina (pentru început, ¾ de pahar) și amestecați. Dacă mai este nevoie, puteți adăuga și restul de făină în timpul frământării. Aluatul trebuie să aibă consistența celui pentru tăieței.

Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic: aflați care sunt acestea

Împărțiți aluatul rezultat în patru părți, întindeți din fiecare parte câte o foaie subțire de dimensiunea unei farfurii. 

Pregătiți merele: curățați-le de coajă, scoteți-le cotorul și tăiați-le în felii subțiri. Stropiți-le cu zahăr.

Ungeți o tavă de copt cu ulei și puneți prima foaie de aluat. Ungeți-o cu ulei și adăugați câteva linguri de mere. Deasupra puneți a doua foaie de aluat și un alt strat de mere. Repetați procedura până terminați foile de aluat și merele. Ultimul strat trebuie să fie o foaie de aluat, unsă cu unt topit.

Dulceață delicioasă din mere și nuci. Încercați să o preparați și nu veți regreta

Plăcinta se coace într-un cuptor foarte încins. Imediat ce merele încep să elibereze suc, acesta se ia cu lingura și se toarnă peste plăcintă.

Plăcinta se ține în cuptor până când sucul de mere scurs se transforma în zahar ars. Poftă bună!

BONUS: Plăcintă cu mere fără aluat: o rețetă simplă, rapidă și gustoasă. Succesul va fi garantat

Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!

Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor. 

Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă

Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.

Să vedem de ce avem nevoie:

1 rulou de foietaj;

2 mere;

zahăr brun după cum este necesar;

gem la alegere;

suc de 1 lămâie;

zahăr pudră.

Prepararea

Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.

Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.

Pulpe de pui cu măsline și lămâie fiartă: rețeta marocană

Plăcinta se d a cuptor aproximativ douăzeci de minute, apoi se verifică dacă aluatul este maro auriu și merele sunt caramelizate. Oprim cuptorul și lăsăm plăcinta să se răcească, apoi o decorăm cu zahăr pudră. 

Sfat suplimentar: puteți înlocui gemul sau dulceața cu cremă dacă aveți timp să o pregătiți. Dacă nu aveți zahăr pudră, nu vă faceți griji: îl puteți face acasă în câteva clipe, folosind zahăr normal și o râșniță.

Desertul este gata, fiind perfect pentru a fi preparat chiar și vara, deoarece nu te va obliga să stai mult în bucătărie. Plăcinta cu mere este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau după cină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel