Ce spune PSD despre afirmaţiile lui Tokes privind protectoratul asupra Transilvaniei

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a comentat, duminică, la RFI, afirmațiile recente ale europarlamentarului Laszlo Tőkés, referitoare la protectoratul asupra Transilvaniei, de la la dezbaterile Universităţii de Vară "Balvanyos" de la Băile Tuşnad.

"Laszlo Tőkés nu face decât să demonstreze o dată în plus că are o gândire primitivă! Trăieşte în altă epocă, în vremea protectoratelor, nu înţelege lumea de astăzi, construcţia Uniunii Europene, valorile în care credem cu toţii. Culmea ironiei, el este nu numai europarlamentar, ci şi un fost vicepreşedinte al Parlamentului European", a afirmat Cătălin Ivan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, "românii trebuie să ştie că şi în Parlamentul European Laszlo Tőkés s-a făcut de foarte multe ori de râs şi nu mai este luat de absolut nimeni în serios". "Eu sunt în Comisia de cultură împreună cu Laszlo Tokes şi vă spun că s-a făcut de râs şi acolo şi nu mai crede nimeni în ceea ce spune", a adăugat Ivan.

Europarlamentul Laszlo Tokes i-a cerut, sâmbătă, premierului Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, să creeze un sistem de cooperare naţională în aşa fel încât să ofere protectorat Transilvaniei, aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel