Ce spune mieunatul pisicii tale despre ea. Mesajele pe care vrea să ți le transmită

Ce spune mieunatul pisicii tale despre ea. Mesajele pe care vrea să ți le transmită / Foto: Pixabay, de TeamK
Ce spune mieunatul pisicii tale despre ea. Mesajele pe care vrea să ți le transmită / Foto: Pixabay, de TeamK

Află în articol cum îți poți înțelege mai bine pisica.

Pisicile nu au expresivitatea facială a câinilor, sunt în general mai tăcute și comportamentele lor pot fi mai greu de interpretat, dar asta nu înseamnă că mistica felină este impenetrabilă. Îți poți înțelege mai bine prietenul blănos acordând atenție vocalizărilor, posturilor corpului și rutinelor zilnice.

În timp, s-ar putea să deveniți atât de adaptat la personalitatea și obiceiurile pisicii dvs., încât veți puteți detecta schimbările subtile ale dispoziției sale și chiar să recunoașteți problemele de sănătate înainte de apariția semnelor fizice de boală, scrie humanesociety.org.

Vocalizarea: ciripit, triluri și mieunat


Veți învăța multe dacă veți puteți interpreta vocabularul larg al pisicii tale. Îți vor spune când le este foame, când se simt iubite și dacă se simt amenințate sau dacă le doare ceva.

În timp ce unele pisici sunt foarte tăcute, altele nu vă vor lăsa să spuneți un cuvânt. Pisicile pot deveni din ce în ce mai vocale pe măsură ce îmbătrânesc. Două motive posibile pentru aceasta sunt demența legată de vârstă și deteriorarea vederii. O pisică care se simte anxioasă sau confuză poate mieuna pentru a căuta liniștirea. Pierderea auzului poate face ca o pisică să vocalizeze mai tare decât de obicei, deoarece nu își poate determina volumul. 

Mieunatul este universal. Pisica ta poate folosi "miau" ca un salut, o comandă, o obiecție sau un anunț. Unii oameni și-au observat pisicile plimbându-se prin casă mieunând singure.

Ciripitul și trilurile sunt modul în care o pisică-mamă le spune pisoilor să-i urmeze. Acest limbaj poate fi distins ca un mieunat puțin tremurat. Dacă o face în fața ta, înseamnă probabil că pisica vrea să o urmărești, de obicei până la bolul cu mâncare. Dacă aveți mai multe pisici, le veți auzi adesea conversând între ele în acest fel.

Torsul este de obicei un semn de mulțumire. Pisicile torc ori de câte ori sunt fericite, chiar și în timp ce mănâncă. Uneori, totuși, o pisică poate toarce atunci când este anxioasă sau bolnavă, folosind torsul pentru a se alina, ca un copil care își suge degetul mare.

Mârâitul, șuieratul sau scuipatul indică o pisică care este enervată, speriată, furioasă sau agresivă. Lasă această pisică în pace.

Un urlet (sună ca mieunat puternic) vă spune că pisica dvs. se află într-o stare de suferință - blocată într-un dulap, căutându-vă sau o doare ceva. Găsește-ți pisica dacă fac acest zgomot. Dacă pisica ta este în vârstă, poate urlă pentru că este dezorientată, mai ales dacă suferă de o tulburare cognitivă, cum ar fi demența.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel