Ce semnifică numele NICOLAE. Lucruri neștiute despre cei care îl poartă

Ce semnifică numele NICOLAE. Lucruri neștiute despre cei care îl poartă / Foto: Pixabay
Ce semnifică numele NICOLAE. Lucruri neștiute despre cei care îl poartă / Foto: Pixabay

Află în articol ce semnifică numele Nicolae.

În 6 decembrie, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cunoscut popular şi sub numele de Moş Nicolae. Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept. 

El se trăgea din părinţi creştini şi bogaţi, dar după moartea acestora şi-a împărţit întreaga avere săracilor şi s-a călugărit. Ajungând Mitropolit, Sfântul Nicolae se ocupa mai mult decât oricine de soarta celor necăjiţi, ajutându-i cu merinde şi bani, cu sfaturi şi rugăciuni.

Peste 800.000 de români îi poartă numele Sfântului Nicolae

Peste 800.000 de români îşi sărbătoresc onomastica luni, de Sfântul Nicolae. Românii care îşi sărbătoresc azi onomastica. Este vorba despre 509.294 de bărbaţi şi 294.732 de femei, informează Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ce semnifică numele Nicolae

Numele Nicolae provine din numele Νικόλαος Nikolaos, format din cuvintele "victorie", "nike" şi "oameni/popor/laos". Semnificaţia acestui nume este de învingătorul poporului/oamenilor sau poporul învingător/oamenii învingători. În mitologia grecească, Nike a fost zeiţa înaripată a victoriei. În plus, termenul "laos" din greacă are la origine rădăcina "las", însemnând piatră ori rocă, scrie rotalianul.com.

Derivate: Nicoleta, Nicu, Niki, Nic, Nicoara, Niculița, Nicola, Neculai, Nae, Neculce, Nicușor, Laie, Nicolina.

Ce spune acest nume despre cei care îl poartă

Nativii care poartă acest nume sunt persoane fermecătoare și prietenoase, întotdeauna vesele și pline de glume, dar șirete și inteligente, intuitive și uneori arogante. Creativ în primul rând, Nicolae este un artist. Este deosebit de receptiv față de ceilalți și are un suflet bun care trebuie să se simtă motivat pentru a merge mai departe. El urăște monotonia pentru că este energic, cu o capacitate enormă de acțiune. 

Simțul umorului sau este, fără îndoială, una dintre cele mai bune calități ale sale. Totuși natură să nerăbdătoare tinde să-l facă să meargă la extreme și se poate supără brusc chiar atunci când cel mai puțin te aștepți, scrie Sfatulpărinților.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel