Ce se întâmplă dacă spargi din greșeală un produs într-un magazin? Legea spune clar când trebuie tu să plătești daunele

Ce se întâmplă dacă spargi din greșeală un produs într-un magazin? Legea spune clar când trebuie tu să plătești daunele / Foto: Pixabay, de Elizabeth Ekman
Ce se întâmplă dacă spargi din greșeală un produs într-un magazin? Legea spune clar când trebuie tu să plătești daunele / Foto: Pixabay, de Elizabeth Ekman

Află în articol ce se întâmplă dacă spargi un produs într-un magazin, din greșeală, și când ești obligat să achiți contravaloarea.

Ai avut vreodată ghinionul de a sparge accidental ceva într-un magazin sau de a fi martor la o astfel de situație? Ei bine, în cazul în care neintenționat un client cauzează deteriorarea unui produs, nu trebuie să se simtă presat să-l plătească imediat. Asta pentru că nu mereu clientul este vinovat.

Oricui i se poate întâmpla să spargă accidental o sticlă de vin sau să răstoarne un alt produs într-un supermarket atunci când acestea sunt amplasate incorect. În astfel de cazuri întreaga vină nu poate fi atribuită exclusiv clientului. Prin urmare, nu este necesar să te grăbești să plătești daunele, scrie Realitatea.net.

Când nu trebuie să plătești produsul spart

Dacă ai atins accidental o sticlă și aceasta s-a spart, verifică în primul rând dacă există o bară de protecție. Din punct de vedere legal, este absolut necesar ca raionul cu băuturi să fie echipat cu astfel de bare pentru a menține produsele stabilizate. Absența acestor bare poate duce la accidente, cum ar fi spargerea sticlelor. În acest caz, responsabilitatea revine lucrătorului comercial, nu clientului.

Potrivit legii referitoare la amplasarea mărfurilor, există anumite standarde care trebuie respectate în ceea ce privește distanța dintre rafturi. Astfel, cu cât suprafața magazinului este mai mare, cu atât crește și distanța dintre rafturi, după cum urmează:

1,4 m pentru suprafețe de până la 100 m²

1,6 m pentru suprafețe de 100-150 m²

2 m pentru suprafețe de 150-400 m²

2,5 m pentru suprafețe mai mari de 400 m²

Ce trebuie să faci dacă ți se cere totuși să plătești produsul

Dacă ți se solicită totuși să plătești daune pentru produsele sparte, solicită cartea de reclamații. Detaliază înregistrarea acolo și relatează despre modul în care s-a produs incidentul. În cazul în care nu se ajunge la o soluție satisfăcătoare, poți contacta telefonic în orice moment Agenția pentru Protecția Consumatorilor pentru a clarifica situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel