Ce să faci dacă te doare capul şi nu ai pastile

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ţi s-a întâmplat, probabil, să te prindă o migrenă îngrozitoare la birou sau acasă şi să nu ai nicio pastilă la îndemână, nici posibilitatea să mergi la farmacie să-ţi cumperi. Iată câteva metode alternative care te pot ajuta pe moment!

Dacă ai dureri de cap și nu ai la îndemână pastile sau medicamente pentru durere, poți încerca următoarele metode sugerate de WebMD pentru a-ți ameliora disconfortul:

Hidratare

Uneori, deshidratarea poate duce la dureri de cap. Asigură-te că bei suficientă apă în timpul zilei.

Odihnă

Unele dureri de cap pot fi cauzate de oboseală. Odihna și somnul pot ajuta la ameliorarea disconfortului. Un pui de somn de 20-30 de minute, atunci când ai posibilitatea, desigur, te poate pune din nou pe picioare iar durerea de cap va dispărea, dacă la mijloc nu sunt alte afecţiuni mai grave cum ar fi lovituri în zona capului sau probleme medicale mai vechi.

Relaxare

Practică tehnici de relaxare cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga, pentru a reduce tensiunea și stresul care pot fi cauze ale migrenelor apărute din senin.

Compresă caldă sau rece

Aplicarea unei comprese calde sau reci pe zona afectată a capului poate ajuta la relaxarea mușchilor și la ameliorarea disconfortului.

Masaj

Masează ușor zona gâtului, umerilor și scalpului pentru a reduce tensiunea și pentru a activa circulația sângelui.

Presopunctură

Experții în medicina tradițională chineză sugerează că stimularea anumitor puncte de presiune poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Poți apăsa ușor punctele de pe tâmple sau ceafă cu vârful degetelor.

Ia magneziu sau mănâncă nuci!

Consumă alimente bogate în magneziu, cum ar fi fructele uscate, nucile sau semințele. De asemenea, poți încerca să bei o cană de ceai de plante, cum ar fi ceaiul de mentă sau de ghimbir.

Apa rece

Unele persoane găsesc ameliorare temporară prin spălarea feței cu apă rece sau prin expunerea bruscă la un curent de aer rece. Mozart obişnuia să-şi bage capul sub un  jet de apă rece atunci când avea migrene care-l împiedicau să compună.

De asemenea, evită lumina puternică, zgomotele sau mirosurile puternice care pot agrava durerile de cap. Încearcă să te retragi într-un loc liniștit și întunecat de fiecare dată când simţi că ai dureri în zona capului..

Dacă durerile de cap devin persistente, severe sau sunt însoțite de alte simptome alarmante, este important să consulți un medic pentru a exclude cauzele subiacente și pentru a primi tratamentul adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel