Ce majorări de accize aduce 2011: vom plăti mai mult pe benzină şi ţigări. Intrarea la cazinou va fi taxată

benzinarie
benzinarie

Accizele pentru combustibili şi pentru tutun vor fi majorate de la 1 ianuarie 2011, ceea ce ar putea conduce la noi creşteri de preţuri pentru aceste produse, potrivit unui proiect de ordonanţă care modifică Codul Fiscal. Accizele la alcool și cafea rămân neschimbate, dar crește impozitul pe dividende de la 10 la 16%. De asemenea, se introduce taxa pe intrarea la cazinou.

În cazul produselor energetice acciza pentru benzina fără plumb va creşte de la 1 ianuarie cu 15 euro pe tonă, respectiv de la 452 de euro/1.000 litri la 467 euro/1.000 de litri. Pentru motorină, accizele vor urca cu 11 euro pe tonă, de la 347 de euro/1.000 de litri la 358 euro/1.000 de litri. Potrivit anexei la proiectul de ordonanţă, acciza calculată la 1.000 de ţigarete va fi de 76,6 euro anul viitor, în creştere de la 74 euro în 2010. Aceasta va ajunge în 2018 la 93,18 euro.

Accize mai mari, sute de produse mai scumpe

Acciza specifică va fi în prima jumătate a anului viitor de 48,5+22% din valoare. În a doua jumătate a anului viitor, aceasta se va determina în funcţie de preţul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul aferent anului precedent, acciza ad valorem şi acciza totală. În nota de fundamentare a proiectului se arată că această majorare s-ar putea vedea anul viitor într-o posibilă creştere a preţurilor de vânzare pentru anumite produse. Potrivit documentului, accizele plătite pentru băuturile alcoolice și cafea vor rămâne nemodificate.

Combustibilul pentru masinile proprii nu este deductibil

Potrivit modificărilor Codului Fiscal propuse de Ministerul Finanțelor, în 2011, nu sunt deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate, care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizata de 3.500 de kilograme și care au mai mult de nouă scaune de pasageri, incluzând scaunul șoferului, aflate în propriertatea sau folosința contribuabilului. Excepție de la această regulă fac vehiculele utilizate exclusiv pentru intervenție, reparații, pază și protecție, curierat, transport personal la și de la locul de desfășurare a activității, precum și vehiculele utilizate drept care de reportaj, cele utilizate de agenții de vânzări și de agenții de recrutare a forței de munca, vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi și vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfășurarea activității de instruire în cadrul școlilor de șoferi.

Taxă de intrare de 20 de lei la cazino

Cazinourile vor permite accesul  doar pe baza unui bilet de intrare, valabil timp de 24 de ore în intervalul 08.00 - 08.00. Pentru cazinouri, biletul de intrare se emite și se încasează la recepție pentru fiecare persoană care intră, indiferent dacă aceasta participă sau nu la jocurile de noroc. În cazul jocurilor de tip slot machine, biletul de intrare se va încasa doar de la persoanele care joaca. De asemenea, persoanele care plătesc un astfel de bilet de intrare vor avea obligația să-l pastreze pe toată perioada cât se află în incinta locației în care biletul respectiv a fost eliberat. Se pare că taxa va fi de 20 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel