Ce fel de sare se pune la murături. Gospodinele trebuie să știe!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Dacă vrei să pui murături, trebuie să știi ce sare să folosești. Iată ce este recomandat. 

Pentru murăturile în oţet, folosiţi doar oţet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele în saramură, este recomandată sarea grunjoasă, neiodată. Totodată, pentru saramura, la un litru de apă se adaugă între 30 - 65 g de sare grunjoasă, potrivit gustos.ro. Pentru murăturile în oţet, acesta se va dilua în proporţie de 1/3 cu apă.

Înainte de a le pune în saramură, legumele trebuie opărite. De asemenea, după opărire, legumele se pun într-un vas cu apă rece pentru a se răci imediat. Iar apa în care au fost opărite legumele va fi folosită la saramură,deoarece conţine multe substanţe nutritive.

Ţineţi minte că după ce murăturile au fost opărite, acestea nu mai trebuie să fie atinse cu mâna, pentru a nu le contamina cu bacterii. Se va folosi doar o lingură de lemn bine spălată şi opărita.

Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată, o puteţi verifica cu ajutorul unui ou: dacă aceasta este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafaţă lichidului. 

Vezi și: Cum pui sfecla roșie la murat. Cea mai simplă rețetă

Cum pui pepeni la murat. Este foarte simplu! Vei fi încântat de gust

Cum se pune varza la murat

Varza trebuie să aibă frunze fine şi subţiri, ideală pentru sarmale. Curăţă frunzele de deasupra, cctorul din interior şi fă o gaură în el. Aici vei pune o lingură rasă de sare, potrivit pofta-buna.com. Dacă varză e prea mare, o poţi tăia în patru şi poţi pune sare pe lângă ea. Verzele mai mari vor fi aşezate jos. Se completează butoiul cu apă rece şi se mai adaugă 20 g de sare la 1 kg de apă rece. Dacă nu aţi pus sare în cotoare, se adaugă 30-35 g de sare la 1 litru de apă, scrie pofta-buna.com.

Varza se poate pune la murat şi cu apă clocotită. Se măsoară cantitatea de apă necesară, se pune sarea şi se fierbe până dă în clocot. Se ţine 3-4 zile şi se scurge, apoi se mai clocoteşte o dată şi se pune peste varză.

Puteţi mura, pe lângă varză, şi conopidă, gutui şi alte legume. Dacă vreţi să coloraţi varza, puteţi adăuga şi câteva sfecle roşii în butoi. Sau chiar varză roşie. Puteţi adăuga beţe de mărar sau seminţe de chimen. Dacă puneţi busuioc la murături, în apă, lichidul nu se va băloşi. Varza se vantura zilnic până când se murează complet, suflând aer în butoi.

Vezi și: De ce trebuie să pui hrean în murături. Rezultatul te va încânta

GOGONELE murate pentru iarnă. REȚETA care-ți iese 100%. Acest SECRET îți asigură reușita

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel