CCR, hotărâre Kovesi. Cătălin Striblea: Decizia mai are o însemnătate

CCR
CCR

Jurnalistul Cătălin Striblea, într-un mesaj publicat în mediul online, spune ce însemnătate are decizia CCR.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis sesizarea formulată de Guvern şi susţinută în faţa judecătorilor CCR de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.  

În acest context, Cătălin Striblea a postat umătorul mesaj pe Facebook: "CCR a hotărât că Iohannis trebuie să o demită pe Kovesi. Și i-a transmis acest lucru în mod expres printr-un comunicat. Nu m-aș fi gândit niciodată că această Curte sau alta va putea decide împotriva spiritului de echilibru al Constituției. Nu m-aș fi gândit că va decide împotriva echilibrului realizat în ani și care spune că cele două laturi ale puterii trebuie să dialogheze, să coopereze și să se verifice una pe alta.

Decizia CCR mai are o însemnătate. Îl trimite pe Președinte, oricar ar fi el, în derizoriu și mută toată puterea într-o singura tabără. De asemenea trece cu totul procurorii în subordinea ministrului justiției.

Sunt curios cine și ce-a votat pentru că e nevoie de explicații ample pentru un gest așa major. Și, de asemenea, sunt curios cât va dura această nouă formă de organizare."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel