Cazul turiştilor decedaţi în Făgăraş, dosar penal in rem

foto: salvamont.org
foto: salvamont.org

Poliţiştii au întocmit un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul celor trei turişti care au murit în Masivul Făgăraş, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

Astfel, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu, a declarat că poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Făgăraş şi de la Serviciul Criminalistic al IPJ au făcut cercetări în locurile unde au fost găsite cadavrele celor trei turişti.

'Colegii noştri de la Făgăraş au făcut cercetări la faţa locului marţi şi miercuri şi dacă va fi nevoie vor continua şi în zilele următoare. Dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, care va face cercetări faţă de fapte având în vedere că persoanele sunt decedate', a afirmat Dinu.

Cei trei turişti din Iaşi, dispăruţi în Masivul Făgăraş, sunt bărbaţi cu vârsta de 62, 64 şi, respectiv, 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul lunii aprilie de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că o maşină cu care cei trei bărbaţi au ajuns în zonă stă nemişcată de câteva zile. Căutările turiştilor au început săptămâna trecută, dar vremea nefavorabilă şi avalanşele din ultima perioadă nu au permis ca salvamontiştii şi jandarmii montani să acţioneze în fiecare zi.

Cadavrele a doi dintre cei trei turişti decedaţi, tânărul de 18 ani şi unul dintre bărbaţii de peste 60 de ani, au fost coborâte miercuri după-amiază la baza muntelui de către echipele de salvare, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Adrian Gabor, coordonatorul Salvamont Braşov.

[citeste si]

Potrivit acestuia, echipele de salvatori au plecat în jurul orei 14,30 pentru a aduce la baza muntelui şi cadavrul celui de al treilea turist, după care trupurile vor fi duse la Serviciul de Medicină Legală Braşov pentru stabilirea cauzei decesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel