Cătălin Predoiu: Prezența în România a liderului extremist Gabor Vona, un real pericol la democrație

 Cătălin Predoiu a declarat, vineri,  că prezența în România la manifestări publice a liderului extremist Gabor Vona reprezintă un real pericol la adresa democrației. 

"Gabor Vona, liderul formațiunii extremiste Jobbik, din Ungaria, se plimbă nestingherit prin România, în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a dat asigurări că va fi declarat indezirabil. Presa a semnalat prezența lui Gabor Vona pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că Victor Ponta a mințit din nou.

În acest caz nu vorbim despre problemele de comportament și caracter ale premierului, ci despre faptul că acțiunile sale lipsite de iresponsabilitate pun într-o lumină proastă statul român, subminându-i autoritatea și credibilitatea. Liderul Jobbik a luat în derâdere bâlbele autorităților române, exploatând diferența dintre ceea ce reprezentanții statului român, în frunte cu premierul, au anunțat și ceea ce au făcut de fapt", este de părere Cătălin Predoiu.

Citește și: Vona Gabor, liderul extremist Jobbik: Autonomia secuilor se va realiza

Prim-vicepreședintele PDL adaugă că în raport cu liderul Jobbik statul român trebuie să dea dovadă de fermitate.

"Liderul Jobbik și-a făcut o faimă proastă prin declarații antidemocratice, antioccidentale, antisemite și populiste, prin simpatia pe care i-o arată lui Vladimir Putin și altor lideri autoritari. În apărarea principiilor constituționale și a valorilor democratice, statul român trebuie să arate fermitate, amendând derapajele grave", mai afirmă Cătălin Predoiu.

Liderul partidului de extremă dreapta Jobbik din Ungaria, Gabor Vona, a declarat joi, în timpul unei prelegeri susținute la tabăra de vară de la Borzont, în județul Harghita, că autonomia secuilor este un obiectiv care se va realiza, mai devreme sau mai târziu, orice ar face statul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel