Cătălin Baba se suceşte: Taxele pentru facultate nu se măresc

catalin_baba
catalin_baba

După ce săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a spus că taxele de şcolarizare la facultate ar trebui să se mărească pentru că statul a mărit finanţarea per student, acum s-a răzgândit şi susţine că taxele nu vor creşte.

"Universităţile pot să decidă dacă împart granturile de studiu, astfel încât să aibă un număr mai mare de studenţi, sau dacă nu le împart, pentru a avea locuri bugetate. Senatele universitare pot lua această decizie. După cum ştiţi, în senatul universitar, 25% sunt reprezentanţi ai studenţilor. Practic, va fi o decizie luată de cadre didactice şi studenţi, iar ea poate avea în vedere fie menţinerea numărului de granturi, fie fracţionarea unei proporţii din aceste granturi", a explicat Baba, înaintea reuniunii cu rectorii instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular.

Demnitarul a reamintit faptul că, în anul universitar 2012-2013, nu se vor mai da locuri bugetate, ci granturi, însă finanţarea va fi la fel ca în 2011. Totodată, unele universităţi de top vor primi un număr de granturi echivalent cu cel al locurilor de anul trecut. "Grantul este mai mare anul acesta decât alocarea pe student echivalent din anii trecuţi. Practic, se alocă o sumă mai mare, respectiv 4.000 de lei, faţă de 2.500 de lei, cât se aloca până acum pentru fiecare grant", a precizat ministrul Educaţiei.

Baba a atenţionat, totuşi, că universităţile nu pot înmatricula mai mulţi studenţi decât capacitatea de şcolarizare.

Citeşte şi: Cresc taxele la facultate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel