Cât timp se ține o frunză de dafin în supă? Ține minte regula, ca să nu te otrăvești

Cât timp se ține o frunză de dafin în supă. Ține minte regula, ca să nu te otrăvești. Sursa foto: freepik.com
Cât timp se ține o frunză de dafin în supă. Ține minte regula, ca să nu te otrăvești. Sursa foto: freepik.com

Gospodinele adaugă, adesea, frunze de dafin la diverse feluri de mâncare.

Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece, atunci când este folosită corect, frunza de dafin face mâncărurile  mai gustoase, mai aromate și mai sănătoase.

Cu toate acestea, în urma tratamentului termic îndelungat toxinele sunt eliberate de frunzele de dafin. Deci, cât timp trebuie să păstrezi o frunză de dafin în supă, astfel încât mâncarea să nu devină otravă pentru cei care o mănâncă?


Miel cu usturoi la cuptor: cea mai bună rețetă pentru masa de Paște
 

Până și bunicile noastre au adăugat frunze de dafin în supe și tocănițe. Acest condiment face supa sau bulionul foarte aromate și le dă un gust picant. Frunzele de dafin conțin multe substanțe utile (în special, macro și microelemente). Mâncarea în care au fost adăugate frunzele de dafin este mai sănătoasă.

Dar nu toată lumea știe când trebuie adăugate frunzele de dafin în supă și cât timp trebuie gătite împreună cu bulionul. 

Bucătarii cu experiență recomandă utilizarea acestui condiment astfel: înainte de a pune o frunză de dafin în mâncare, aceasta trebuie zdrobită ușor cu degetele. Datorită acestui truc, condimentul va prinde viață și va elibera și mai multe uleiuri aromatice. Fă acest lucru, iar gustul supei va deveni  picant, iar aroma va fi pur și simplu divină!

Sarmale la cuptor, coapte în ketchup: o rețetă originală din bucătăria poloneză

Bucătarii au răspuns și la întrebarea când trebuie să adaugi frunzele de dafin în bulion? Adaugă acest condiment cu exact 5 minute înainte ca felul de mâncare să fie gata. Dacă o faci mai devreme, riști să obții o mâncare amară. Dacă adaugi frunze de dafin la tocănițe, cel mai bine este să o faci cu 10 minute înainte de a fi gata.

După cum ai înțeles deja, nu poți adăuga frunzele de dafin la începutul preparării supei, deoarece acest gest va afecta negativ gustul felului de mâncare. Dacă adaugi condimentul pentru mai puțin timp decât este necesar, acesta nu va avea timp să sature capodopera culinară cu gustul său picant și mirosul apetisant.

Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Cultivă planta și nu vei regreta

La sfârșitul gătirii supei, frunza de dafin trebuie îndepărtată. Acest lucru trebuie făcut pentru a nu strica gustul supei. Dacă lași condimentul în supă, aceasta va deveni amară. Și asta se întâmplă, deoarece uleiurile esențiale conținute în frunza de dafin vor trece complet în bulion. 

Când o frunză de dafin devine otrăvitoare?

Toată lumea știe despre beneficiile frunzelor de dafin. Dar puțin dintre noi știu care este pericolul acestui condiment. Consumul excesiv de frunze de dafin poate duce la probleme cu tractul gastrointestinal chiar și la o persoană complet sănătoasă. Dacă adaugi prea multe frunze de dafin în supă, te poți alege cu o toxiinfecție alimentară. În cantități mari, frunza de dafin devine otravă.

Fierbe ouăle în vin roșu. Cea mai originală metodă de vopsire a ouălor de Paște

După cum ai înțeles deja, nu ar trebui să exagerezi cu frunzele de dafin în mâncare. Raportul optim este de 1-2 frunze de dafin la 1 litru de supă.

Acest condiment este contraindicat și viitoarelor mame,, deoarece poate provoca un avort spontan. De asemenea, nu poți da acest condiment animalelor. Pentru câini și pisici, frunza de dafin este otravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel