Sarmale la cuptor, coapte în ketchup: o rețetă originală din bucătăria poloneză

Sarmale la cuptor, coapte în ketchup, o rețetă originală din bucătăria poloneză. Sursa foto: freepik.com
Sarmale la cuptor, coapte în ketchup, o rețetă originală din bucătăria poloneză. Sursa foto: freepik.com

În această rețetă, sarmalele vor fi umplute cu carne tocată, orez și legume. Dar ceea ce le deosebește de varianta tradițională este că vor fi coapte în ketchup la cuptor. 

Gustul bogat de roșii al ketchup-ului va completa sarmale, deși te poți descurca și fără el. Și ce altceva va completa aceste sarmale în ketchup? Felii de pâine proaspătă, un piure de cartofi, castraveți murați sau o salată de sfeclă roșie.

Fierbe ouăle în vin roșu. Cea mai originală metodă de vopsire a ouălor de Paște

Simte-te liber să experimentezi cu ingredientele pentru aceste sarmale în ketchup. Varza este o alegere tradițională, dar în schimb poți folosi varza albă sau varză roșie. Pentru carnea tocată, alege carnea de porc, vită, vițel sau pasăre. De asemenea, poți înlocui orezul cu mei, hrișcă sau orz.

Ingrediente:

varză  albă - 1,5 kg,

carne tocată - 700 grame,

smochine - 100 grame,

ceapă - 1 bucată,

morcov - 1 bucată,

ketchup picant - 200 grame,

apă - 300 grame, 

sare și piper după gust,

verdeață după gust.

 

Rețeta, pas cu pas 

Se spală orezul, se toarnă 200 ml apă, sare și se fierbe timp de 10 minute. În altă oală, se fierbe apă cu sare. Apoi se pune varza cu cotorul tăiat. După 5 minute, varza se scoate din apă și se pune pe o farfurie. După ce varza s-a răcit, separă frunzele.  

Miel cu usturoi la cuptor: cea mai bună rețetă pentru masa de Paște

Ceapa și morcovul se curăță, se toacă și se adaugă la carnea tocată. Se condimentează cu sare și piper. Adaugă orezul fiert și amestecă bine. Pune umplutura pe fiecare frunză de varză, rulează-le și pune-le într-o formă mare.

Crochete de cartofi cu brânză, gustoase și prietenoase cu bugetul

Se diluează ketchup-ul cu apă, se adaugă sare și se toarnă peste sarmale. Acoperă forma cu folie de aluminiu și coace sarmalele timp de 1 oră, la o temperatură de 170 °C. Înainte de a le servi pe masă, sarmalele se decorează cu verdeața preferată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel