EXCLUSIV  Extremismul și hărțuirea lui Adrian Năstase la Gaudeamus

S-a întâmplat să fiu prezent la Gaudeamus, vineri, 24 noiembrie, chiar în momentul când un individ cu față de extremist, care habar nu am cine este și ce a făcut în viață, îi insulta nestingherit pe Adrian Năstase și pe fiul său cel mare. Ce am văzut eu cu ochii mei a fost momentul în care fostul premier, aflat pe culoarele târgului, tocmai răspunsese unor întrebări pe care insul acela (cu față de extremist) i le pusese. Dubiosul ținea în mână un smart phone cu selfie stick și nemulțumit pentru faptul că Năstase n-a intrat într-un conflict cu Dragnea (prin intermediul întrebărilor lui) a început să îl insulte pe fostul șef PSD în „live-ul” l pe care îl realiza pe Facebook: „am lângă mine un nomenclaturist, un infractor” etc. Adrian Năstase cred că a fost șocat. În primă fază cred că i s-a părut că nu aude bine, apoi a încercat să răspundă, dar ineficient. Nu ai cum să te bați cu debitul verbal al răului, pus pe injurii și pe stârnit provocări, mai ales când chestiunea era făcută cu premeditare de niște kamikaze imorali.

Cel mai trist este faptul că la un târg internațional de carte nu există oameni de ordine care să confere siguranță atât vizitatorilor, cât și autorilor. De pildă, dacă nu se găsește o astfel de modalitate de-ai proteja și pe unii și pe alții de eventuale agresiuni, e greu de crezut că în timp numele mai proeminente, mai ales cele din politică, vor mai călca prin târg. Iar eu cred că într-o țară normală, care se vrea democratică și garantă de libertăți, oamenii politici nu trebuie descurajați să mia vină la târguri de carte, atât ca cititori, cât și ca autori.

Cum ar fi de exemplu ca la Alex Ștefănescu, personaj până mai ieri simpatic, care captiv unei obsesii pentru Eminescu și mai nou Turcescu (?!!) să vină într-o zi cineva care nu-l înghite nu pe poetul din Botoșani, ci pe fostul „acoperit” acum senator, și să-i arunce acid sau fecale în ochi tocmai în timpul unei lansări? Spun asta pentru că l-am văzut pe Ștefănescu exuberant cum saluta pe rețelele de socializare gestul făcut de extremist la Gudeamus și încurajând deci astfel de comportamente și transmițând indirect că asta e dovadă de eficacitate politică, în lupta cu cei care gândesc altfel decât el.

De altfel, Alex Ștefănescu personaj îndrăgit de unii în lumea literară pare a se transforma în ultimii ani într-un bufon a căror texte încep mereu cu Miorița, continuă cu Domnița și se sfârșesc cu insulte la adresa lui Iliescu sau a cui nu-i convine lui. Asta nu mai e critică literară ci un fel de extremism politico-literar, un kitsch ideatic și logic care pe mulți îi amuză.

Despre Liiceanu, care legitimează și el ce a făcut acel om cu față de extremist la Gaudeamus n-ar fi prea multe de spus: se află într-o continuă concurență cu editura la care a publicat Năstase și obida lui probabil că acolo își are originile. Părerile lui filozofice obsedate de „despre-uri” au ajuns în ultima vreme iată „despre susținerea extremumului” eventuală lucrare pe care o aștept cu „interes”.

[citeste si]

Ca aceștia menționați mai sunt mulți. Oameni care vor puterea în țară în numele democrației dar care sunt încercați de puternice porniri anti-democratice și de ură. Cred că aici e de fapt vulnerabilitatea stângii din România, care reprezentând masele, nu se va putea nicicând victimiza așa cum o fac, iată, diverse personaje obscure, care și-au găsit cuib prin așa zise ong-uri sau care au moștenit la cheie edituri sau te miri ce alte situații „mai apără” în numele nostru.

Susțin sus și tare că Năstase a fost batjocorit la Gaudeamus fără ca nimeni să miște un deget, ba mai mult, unii dintre promotorii „libertăților individuale” sau raliat acestor mizerii care n-au ce căuta într-un târg de carte. Dacă extremistul ar fi venit să-i facă așa lui Băsescu, cred că Băsescu i-ar fi dat un cap în gură. Cu Năstase și-au permis, că deh…el nu e cu bătaia.

Într-un stat normal, indivizi cu hârtie igienică la ei și cu ochii injectați de ură, care depășeau distanța rezonabilă de apropiere și hârțuiau un om, indiferent cine este el, erau scoși imediat din Târg și amendați. Personal aștept reacția autorităților, mai ales că există și probe clare ale tulburării ordinii publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel