Cărtărescu - mu#e PSD. Profesor universitar: Nu credeți că ați împins lucrurile puțin cam departe?

Scutaru Cristina / 31 iul 2018 / 11:09 Salveaza PDF Comentarii
Mihaela Miroiu
Mihaela Miroiu

Mihaela Miroiu, profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a avut o reacție după ce Mircea Cărtărescu a transmis un mesaj vizavi de sintagma mu#e PSD.

”A devenit un subiect de dispută (că altele nu mai avem, nu-i așa?), faptul că Mircea Cărtărescu și-a exprimat mari rezerve la formula licențioasă de protest. Mai mult, unii au ajuns să spună că Mircea a dat garda jos și s-a predat PSD-ului. Atunci nu aveți decât să spuneți și despre mine la fel, fiindcă nici eu nu împărtășesc riposta vulgară și grosieră la o politică profund imorală.

E foarte posibil ca Mircea, eu și alții (care gândesc asemănător) să nu avem dreptate. E mai percutant popular să ripostezi agresiv-vulgar. E posibil ca să aibă efecte mult mai puternice decât zilnicele noastre argumentări, decât lungile și adesea înghețatele seri în care Mircea a stat în Piața Victoriei (împreună cu alte mii).

Dar dacă unii ca noi spun pur și simplu: "Pe mine să nu contați că voi practica astfel de protest", asta conduce la descalificarea noastră moral-politică? Ne face pesediști? Nu credeți că ați împins lucrurile puțin cam departe?”, a scris Mihaela Miroiu pe Facebook.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24