Carmen Brumă: Aliment banal care te ajută când ești răcit sau ai gripă. Conține un aminoacid important

Carmen Brumă
Carmen Brumă

Carmen Brumă vă propune un aliment banal, dar care face minuni când sunteți răcit sau aveți gripă.

Carmen Brumă se referă la banala supă de pui, dar care face minuni.

„Un aliment care te ajută când ești răcit sau ai gripă să te simți mult mai bine este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid care se numește cisteină și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația aia nesuferită de nas înfundat. Dacă adaugi și niște pătrunjel pentru un aport de vitamina C este senzațional”, a spus Carmen Brumă.

Cisteina este un aminoacid neesenţial ce se găseşte în majoritatea proteinelor. În contact cu aerul, aceasta se transformă în cistină (două molecule de cisteină). Cisteina se găseşte în cantităţi mari în: amarant, produse lactate, carne, peşte, soia, usturoi, ceapă, cereale integrale.

VEZI ȘI: INSP: Avem 15 decese confirmate cu virus gripal. Cele mai multe cazuri de gripă clinică, în București

INSP a publicat raportul săptămânal cu privire la evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe.

În săptămâna 01 (02.01.2023 - 08.01.2023), numărul total de cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 102.884, comparativ cu 74.567 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă (cu 37.9% mai mare) și cu 45.869 cazuri înregistrate în S 01/2022.

În acest an, sezonul gripal a debutat mai devreme, cu un decalaj de circa 3 săptămâni față de 2015-2019. Au fost raportate 4.629 cazuri de gripă clinică la nivel național în S01. Răspandirea geografică este extinsă, cele mai multe cazuri de gripă clinică fiind raportate în municipiul București (1343) și în județele Brașov (378), Iași (269), Cluj (249), Sibiu (242), Prahova (236) și Dâmbovița (211).

De la începutul sezonului au fost raportate 15 co-infecții de virus gripal cu SARS-CoV-2, precum și 19 co-infecții de virus gripal cu VRS.

Până în prezent au fost comunicate 15 decese confirmate cu virus gripal, dintre care 8 cu virus gripal tip A, subtip H1, 5 cu virus gripal tip A, subtip H3 (din care 1 cu co-infecție cu SARS-CoV-2) și 2 cu virus gripal tip A, nesubtipat.

Recomandări în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică din cauza gripei: https://www.ms.ro/recomandari-in-contextul-instituirii-starii-de-alera-epidemiologica-din-cauza-gripei/

VEZI ȘI: Georgescu (SANADOR): Unul dintre cele mai importante semne ale depresiei are legătură cu mâncarea. Atenție la evoluția kilogramelor / video - https://www.dcnews.ro/georgescu-sanador-unul-dintre-cele-mai-importante-semne-ale-depresiei-are-legatura-cu-mancarea-atentie-la-evolutia-kilogramelor-video_901640.html

VEZI ȘI: Bogdan Georgescu (SANADOR): De ce e bine să eviți să iei cina sau prânzul în locul în care prepari mâncarea, dacă ai cancer / video - https://www.dcnews.ro/bogdan-georgescu-sanador-de-ce-e-bine-sa-eviti-sa-iei-cina-sau-pranzul-in-locul-in-care-prepari-mancarea-daca-ai-cancer-video_900523.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel