Carmen Avram, reacție la demisia ministrului Toader

Carmen Avram
Carmen Avram

Carmen Avram a avut prima reacție cu privire la demisia Ministrului justiției, Tudorel Toader.

Îmi pare rău pe de o parte pentru că a făcut câteva lucruri bune, printre care revocarea doamnei Kovesi, care trebuia neapărat să plece. Dar, precum spunea si domnia sa, că vine o zi în care se dă socoteală, iată că a venit această zi. În ultima perioada, dânsul a facut niște greșeli, care, din păcate, au fost decontate de psd  pe plan intern, dar și pe plan internațional. Au fost decontate destul de turbulent. În parlamentul european au fost iar discuții cu privire la justiție și toate au fost puse în capul psd-ului. Partidul cred că nu mai avea nevoie de asta. A făcute greșeli care costă și, personal, sper ca intr-o bună zi să îl revedem într-o funcție importantă pentru că este un om serios cu foarte multă carte. a declarat Carmen Avram la Antena 3.

Anunțul lui Tudorel Toader

Tudorel Toader a anunţat joi că va merge la Guvern, unde îi va prezenta premierului Viorica Dăncilă demisia sa din funcţia de ministru al Justiţiei. 'Merg la Guvern şi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. În felul acesta domnia sa declanşează, pe de o parte, procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are în acelaşi timp şi demisia mea şi, cel mai probabil, o va trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele evaluează, analizează, decide şi emite decretul, pe de o parte, de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiţiei', a spus Toader, într-o scurtă declaraţie pe treptele din faţa sediului Ministerului Justiţiei. 

Propunerile premierului 

Amintim că miercuri seară, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a anunţat Guvernul într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel