Carmen Avram, după decapitarea lui Vânătoru: Uluitor! Vine şi se justifică absurd

Carmen Avram, foto Facebook
Carmen Avram, foto Facebook

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a vorbit despre scandalul din jurului cercetătorului Costel Vânătoru.

”Mă tot uit la scandalul legat de stațiunea legumicolă Buzău şi banca ei de gene şi înțeleg că distrugerea e în genele noastre. Uluitor! Vine Ministerul Agriculturii şi se justifică absurd că avem deja o bancă de gene la Suceava. Şi, dacă am avea două, ar fi rău? Pe de altă parte, nici nu se susține argumentul, pentru că banca de gene de la Buzău făcea ceva în plus. Şi excepțional, pe deasupra: salva semințe de soiuri româneşti - dispărute la noi - recuperându-le cu greu de pe unde le mai găsea prin lume. În plus, aclimatiza, ameliora şi crea soiuri noi, rezistente la vremurile crunte care au venit deja peste România. Iar cercetătorul Costel Vânătoru e considerat părintele a 22 de soiuri. Şi o somitate în domeniu, făcând totul cu mult patriotism şi aproape zero fonduri. Nu ştiu ce sămânță de om s-a „aclimatizat" în România, dar bine nu e. Sper să nu facă şi rod...”, a fost mesajul transmis de Carmen Avram.

Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis

În jur de 500 persoane au participat duminică, în centrul municipiului Buzău, la un miting de protest faţă de demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Băncii de resurse genetice vegetale.

Fostul director al AFIR, Adrian Chesnoiu, a fost delegat joi la Banca de resurse vegetale din Buzău, înlocuindu-l pe Costel Vînătoru, cel care fusese detaşat timp de un an de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău pentru implementarea acestui proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel