Caricaturist român. "Mi-au omorât patru prieteni. Criminalii au știut"

foto: timpolis.ro
foto: timpolis.ro

Atentatul terorist de la Paris, din redacția revistei Charlie Hebdo, l-a îndoliat pe cel mai rapid caricaturist din lume, Ştefan Popa Popa's, din Timișoara. 

"Mi-au omorât patru prieteni (n.r. Wolinsky, Cabu, Charb şi Tignouss). Aveau şedinţă de redacţie şi criminalii au ştiut că e şedinţă. Este o crimă cu premeditare a unor criminali. Suntem oameni care au mers în lumea arabă, ştim caricatura din lumea arabă, caricatura din Occident şi ştim cam cum se petrec lucrurile. Mulţi dintre ei au fost ameninţaţi de mai multe ori, inclusiv redactorul-şef. Era păzită redacţia, dar i-au împuşcat pe cei doi poliţişti şi au intrat în redacţie", a declarat Ştefan Popa Popa's, pentru Adevărul

Adrian Papahagi: Să-ți bați joc de cele sfinte ale credinței e șic în Franța

Popa’s susţine că trebuie semnalate două aspecte. "Unul este faptul că poţi să mergi cu caricatura până la o anumită limită, în aşa fel încât să nu îl deranjez pe cel din altă religie, dar pe de altă parte asta nu înseamnă că cel vizat trebuie să ajungă să omoare oameni pentru asta. Şi ei (n.r. - unii caricaturişti) au sărit peste nişte limite. Au făcut lucruri care au incitat, iar ăstora nu le-a trebuit mult”, a spus Ștefan Popa Popa’s.

Totodată, caricaturistul român a adăugat că "Garantez că Wolinski şi Cabu nu au depăşit niciodată limitele. Cine făcea caricaturi care să depăşească limitele, incitându-i pe islamişti? Au fost un suedez, unul din Danemarca şi mai erau câţiva din Franţa. Erau dizidenţi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel