„Capul de bour”, simbol al mărcilor poștale românești, celebrat pe 15 iulie. Cazanciuc: Omagiu adus tipăririi primei emisiuni de timbre, acum 166 de ani

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce mesaj a transmis senatorul Robert Cazanciuc.

„Imagini rare cu unul dintre cele mai valoroase timbre din lume, emis la 1858 și devenit simbol al mărcilor poștale românești, ce vor fi sărbătorite, prin legea publicată în ultimul număr din Monitorul Oficial, în fiecare an la 15 iulie, din inițiativa mea și a colegului meu Lucian Romașcanu.

Celebrarea, la 15 iulie, a mărcii poștale, emise exclusiv sub autoritatea statului român, ca atribut al suveranității, este un omagiu adus tipăririi primei emisiuni de timbre poștale românești, acum 166 de ani, la Iași – „Capul de bour”.

Valori românești

Marca poștală este un element de identitate națională, un atribut și un reper cultural și istoric al poporului român, un real ambasador al istoriei și civilizației noastre, un mijloc de comunicare și un transmițător al valorilor noastre ereditare patrimoniale.

Reproducerea pe timbru a Capului de bour, ca element heraldic sugestiv pentru întemeierea Moldovei, arăta la acel moment, ca și acum, un element legitim de identitate națională și un instrument formal de afirmare a statalității. Legea elaborată de mine și de senatorul Lucian Romașcanu încununează efortul celor care au săvârșit, acum 166 de ani, un gest simbolic de o însemnătate milenară.

Mulțumesc colegilor din Parlament pentru adoptarea acestei inițiative cu o largă majoritate de voturi.

Succes Romfilatelia în efortul de a folosi timbrul ca mijloc de educație și promovare a României!”, a transmis senatorul Robert Cazanciuc pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel