Captură RECORD de cocaină în porturile din Germania şi Belgia

O captură de 23 de tone de cocaină a fost descoperită în porturi din Germania şi Belgia. Cantitatea reprezintă un record în Europa.

Circa 23 de tone de cocaină au fost descoperite în containere în porturile din Hamburg şi Anvers, a anunţat miercuri serviciul vamal german, referindu-se la cea mai mare captură de cocaină din Europa, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Aproximativ 16 tone au fost descoperite pe 12 februarie în cinci containere provenite din Paraguay, au declarat autorităţile vamale, adăugând că această captură a contribuit şi la descoperirea altor 7,3 tone stocate în portul Anvers (Belgia).

Cât valorează drogurile descoperite



Valoarea totală a drogurilor descoperite de poliţie ar ajunge la "câteva miliarde de euro", potrivit autorităţilor vamale.

Un bărbat de 28 de ani a fost arestat în Olanda. El este suspectat că ar fi responsabil de importul celor 23 de tone de cocaină, potrivit serviciului vamal.

Unde era ascunsă cocaina



La Hamburg, drogurile, descoperite în containere, erau ascunse în cutii de conserve, amplasate sub un prim strat de recipiente care conţineau chit. În total, 16 tone au fost găsite în aproximativ 1.700 de cutii.

"Datorită unei anchete desfăşurate foarte profesionist, am reuşit să confiscăm o cantitate record de cocaină", a declarat secretarul de stat german în Ministerul Federal al Finanţelor Rolf Bösinger, salutând o "lovitură dată crimei organizate legate de stupefiante".

Ancheta continuă în Germania, Olanda şi Belgia pentru a permite eventuale noi arestări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel