Cannes 2016: "I, Daniel Blake", regizat de Ken Loach, a câştigat Palme d'Or

 "I, Daniel Blake", regizat de cineastul britanic Ken Loach, a câştigat trofeul Palme d'Or, duminică seară, la gala de închidere a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Filmul "I, Daniel Blake", regizat de Ken Loach, este unul dintre cele 21 de lungmetraje care au fost selectate în competiţia oficială de la Cannes 2016.

În competiţia oficială din acest an a Festivalului de Film de la Cannes au fost proiectate şi lungmetrajele româneşti "Bacalaureat", de Cristian Mungiu, şi "Sieranevada", de Cristi Puiu.

În filmul "I, Daniel Blake", actorul Dave Johns interpretează rolul unui bărbat din Newcastle care încearcă să obţină o pensie de handicap, dar care se îndreaptă spre sărăcie, alături de o femeie singură, interpretată de Hayley Squires, mamă a doi copii, pe care încearcă să îi ajute.

Într-o conferinţă de presă organizată la Cannes după proiecţia acestui film, Ken Loach, un regizor care abordează adeseori tematici sociale în peliculele sale, a discutat cu jurnaliştii prezenţi pe Croazetă despre noua sa producţie cinematografică.

[citeste si]

Cineastul britanic, în vârstă de 79 de ani, care a câştigat prestigiosul trofeu Palme d'Or decernat la Cannes, în anul 2006, cu filmul "Mângâierea vântului/ The Wind That Shakes The Barley", s-a declarat şocat de felul în care persoanele sărace sunt tratate de guvernele europene, lansând un apel "stângii adevărate", căreia i-a cerut să se unească la nivelul întregii Europe.

De asemenea, Ken Loach a criticat în termeni duri politicile Uniunii Europene, dar, în acelaşi timp, s-a pronunţat împotriva Brexitului, considerând că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE, pentru a evita ascensiunea formaţiunilor extremiste.

Deşi filmul "I, Daniel Blake" se concentrează pe o problemă socială din Marea Britanie, pelicula se adresează unui spectru mult mai larg de spectatori, consideră regizorul Ken Loach.

Britanicii sunt invitaţi să se pronunţe într-un referendum, pe 23 iunie, în privinţa posibilităţii ca Marea Britanie să rămână sau să părăsească Uniunea Europeană.

O ieşire a Marii Britanii din UE ar înseamna "o eroare uriaşă", a spus Ken Loach.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel