EXCLUSIV  Canalul Dunăre - Marea Neagră, ecluze. Modernizări cu fonduri europene - video

Canalul Dunare - Marea Neagra
Canalul Dunare - Marea Neagra

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a detaliat care sunt proiectele cu finanţare europeană care privesc cursul Dunării. 

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, care sunt proiectele cu finanţare europeană care vizează cursul Dunării. Ministrul a subliniat faptul că a reuşit să mobilizeze şi vecinii bulgari să se ocupe de lucrările de dragaj a şenalului navigabil, lucrări care se află în curs de execuţie şi care, pe sectorul românesc, au fost făcute anterior. Totodată, Lucian Şova a declarat că va demara un alt proiect care vizează, de data aceasta, canalul Dunăre - Marea Neagră.

"Doamna Corina Creţu a anunţat zilele trecute aprobarea unei finanţări pentru modernizarea ecluzelor, nu e o sumă mare, dar este cât avem nevoie pentru a moderniza ecluzele de pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, însă sunt şi lucruri rele: există un proiect pe fonduri europene care stagnează, din exerciţiul financiar trecut,  care prevede construirea unor amenajări hidrotehnice care să genereze o turbionare a apei care să facă Dunărea navigabilă prin auto-dragaj", a explicat Lucian Şova. 

Urmăreşte aici declaraţiile ministrului Lucian Şova:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel