EXCLUSIV  Canalul Dunăre - Marea Neagră, ecluze. Modernizări cu fonduri europene - video

Mihai Ciobanu / 14 aug 2018 / 10:20 Salveaza PDF Comentarii
Canalul Dunare - Marea Neagra
Descriere foto: Canalul Dunare - Marea Neagra

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a detaliat care sunt proiectele cu finanţare europeană care privesc cursul Dunării. 

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, care sunt proiectele cu finanţare europeană care vizează cursul Dunării. Ministrul a subliniat faptul că a reuşit să mobilizeze şi vecinii bulgari să se ocupe de lucrările de dragaj a şenalului navigabil, lucrări care se află în curs de execuţie şi care, pe sectorul românesc, au fost făcute anterior. Totodată, Lucian Şova a declarat că va demara un alt proiect care vizează, de data aceasta, canalul Dunăre - Marea Neagră.

"Doamna Corina Creţu a anunţat zilele trecute aprobarea unei finanţări pentru modernizarea ecluzelor, nu e o sumă mare, dar este cât avem nevoie pentru a moderniza ecluzele de pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, însă sunt şi lucruri rele: există un proiect pe fonduri europene care stagnează, din exerciţiul financiar trecut,  care prevede construirea unor amenajări hidrotehnice care să genereze o turbionare a apei care să facă Dunărea navigabilă prin auto-dragaj", a explicat Lucian Şova. 

Urmăreşte aici declaraţiile ministrului Lucian Şova:

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27