Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 ianuarie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 ianuarie 2021. Pe data de 20 ianuarie este prăznuit Sfântul Maxim Mărturisitorul.

Sfântul Eftimie cel Mare a trăit în secolul al IV lea, pe vremea împăratului Gratian. S-a născut în Melitina (Armenia), scrie crestinortodox.ro. Numele său înseamnă în limba greacă "voie bună”. La vârsta de 29 de ani ajunge la Iersualim şi se nevoieşte într-o peşteră.

Aici a săvârşit nenumărate minuni. A hrănit 400 de călători, în timp ce nu avea pâine nici pentru zece persoane. A deschis porţile cerului, tămăduind pământul de nerodire şi a făcut posibil, cu rugăciunea lui, ca multe femei să poată avea copii.

Sfântul Eftimie a fost şi un mare apărător al dogmelor bisericeşti. Slujitori ai marelui Eftimie au grăit despre dânsul: "Nu l-am cunoscut mâncând ori vorbind cu cineva fără de mare nevoie, afară de sâmbătă şi de duminică. Nu l-am văzut pe dânsul cumva dormind pe coastele sale, ci uneori şezând puţin, iar alteori o frânghie spânzurată într-un colţ al acoperământului chiliei ţinând-o cu amândouă mâinile, se împărtăşea puţin de somn pentru nevoia firii".

Sfântul Eftimie cel Mare a trecut la cele veşnice la vârsta de 97 de ani.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy