Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 20 august 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Pe data de 20 august, este prăznuit Sfântul Prooroc Samuel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Sfântul Prooroc Samuel a trăit cu 1000 de ani înainte de Întruparea Domnului. Fiu al lui Elcana și al prorocitei Ana, a fost ultimul judecător al evreilor. Precizăm că s-a născut în perioada când poporul evreu era condus de judecători. A fost rod al rugăciunii părinților săi. Acesta este motivul pentru care Ana l-a dus pe Samuel la templul Domnului, când acesta a împlinit vârstă de trei ani.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Locuind lângă Chivotul Legii, Samuel a avut la vârstă de 12 ani o descoperire de la Dumnezeu despre pedepsele ce aveau să cadă asupra casei marelui preot Eli din pricina depravării și desfrâului fiilor acestuia: Ofni și Fineea. Descoperirea s-a împlinit în curând, căci filistinii i-au robit pe israeliti și i-au ucis pe fiii lui Eli și au luat cu ei Chivotul Legii. Eli, marele preot, a murit în momentul în care a auzit de pierderea Chvotului Legii și a celor doi fii ai săi. Vreme de 20 de ani, poporul lui Israel a rămas rob la filisteni. După această perioada, Dumnezeu l-a trimis pe Samuel înaintea poporului că să îi predice pocăînță. Poporul s-a pocăit, a lepădat idolii filistenilor și au început a umblă în căile Domnului, recunoscând în Samuel pe prorocul, preotul și judecătorul lui Dumnezeu. Filistenii au mai pornit război, dar acum, sub conducerea lui Samuel, a biruit Israel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Când Samuel a ajuns la bătrânețe, poporul i-a cerut să le pună un rege care să rămână în urmă lui. În zadar a încercat Samuel să le arate că Dumnezeu este regele lor. Deși refuză o vreme să facă acest lucru, îl va unge rege pe Saul după o descoperire dumnezeiască. Din cauza unor fapte păcătoase, Samuel povățuit de Dumnezeu, îl va unge rege pe David.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Troparul Sfântului Proroc Samuel

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Prăznuind pomenirea prorocului Tău Samuel, Doamne, printr-insul Te rugăm, mântuiește sufletele noastre.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Tot în această zi, facem pomenirea:

- Sfântului Nou Mucenic Teoharis;

- Sfinților treizeci și șapte de mucenici, care au mărturisit în Vizia Traciei;

- Sfinților Mucenici Sever și Memnon Chendirionul;

- Sfântului Mucenic Luchie, sfetnicul;

- Sfinților Mucenici Iliodor și Sodă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy