Cadavrul unui primar, dispărut din 2018, găsit pe malul unui râu

Descoperire macabră la mai bine de un an și jumătate de la dispariția unui primar. A fost găsit pe malul unui râu. 

Trupul neînsufleţit al lui Daniel Esteban Gonzales, dat dispărut în 2018 la două luni după ce a fost ales primar al unei localităţi din statul mexican Guerrero (sud), a fost descoperit pe malul unui râu, a anunţat miercuri Parchetul local, informează joi AFP, relatează Agerpres. 

Gonzales, membru al Partidului Revoluţiei Democratice (PRD, stânga), a fost ales primar al localităţii Cochoapa în urma alegerilor care au avut loc la 1 iulie 2018, însă a dispărut la 2 septembrie înainte de a-şi prelua funcţia.

Acuzați de dispariția primarului

Soţia lui, Edith Rivera Lopez, a ocupat atunci funcţia de primar, la decizia Congresului acestui stat din sudul Mexicului. Rivera Lopez i-a acuzat pe militanţii locali ai Partidului Revoluţionar Instituţional (PRI) ca fiind responsabili de dispariţia soţului său, pe fondul rivalităţilor politice înainte de alegeri.

Alegerile din 2018, atât prezidenţiale, cât şi parlamentare, au fost marcate de un val de violenţe în timpul cărora mai mult de 130 de politicieni au fost asasinaţi, în special la nivel local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel