Câștigarea președinției americane de către Donald Trump, printre primii 10 factori de risc la nivel global

Conform unei evaluări a riscurilor globale, realizată de Economist Intelligence Unit (EIU), preluată de BBC online, câștigarea președinției americane de către Donald Trump este cotată printre primii 10 factori de risc la nivel mondial, accederea miliardarului la Casa Albă putând perturba economia globală și spori riscurile politice și de securitate în SUA.

Prezența lui Trump la Casa Albă este însă cotată ca fiind mai riscantă decât, de pildă, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sau o confruntare militară în Marea Chinei de Sud.

'Până acum dl Trump a dat foarte puține detalii despre politicile sale, iar acestea tind să fie supuse unor revizuiri constante', arată evaluarea EIU, care ia în calcul impactul și probabilitatea de producere a evenimentelor.

[citeste si]

Clasamentul EIU folosește o scală de la 1 la 25, accederea lui Donald Trump la Casa Albă fiind notată cu 12, același nivel de risc ca și 'amenințarea în creștere ca terorismul jihadist să destabilizeze economia globală'.

Donald Trump 'a fost extraordinar de ostil față de comerțul liber, în special față de NAFTA, și a calificat în mod repetat China drept un 'manipulator de monedă', scrie EIU, avertizând că limbajul puternic folosit de miliardar la adresa Mexicului și Chinei, în special, 'ar putea escalada rapid într-un război comercial'.

Donald Trump 'a fost extraordinar de ostil față de comerțul liber, în special față de NAFTA, și a calificat în mod repetat China drept un 'manipulator de monedă', scrie EIU, avertizând că limbajul puternic folosit de miliardar la adresa Mexicului și Chinei, în special, 'ar putea escalada rapid într-un război comercial', atenționează analiza EIU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel