Buzău: Percheziţii de amploare. Cine sunt vizați

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Buzău efectuează miercuri 12 percheziţii, în judeţul Buzău, la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală. Acţiunea are loc sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind vorba de 4 percheziţii domiciliare şi 8 la sediile sociale ale unor societăţi cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor.

Potrivit IPJ Buzău, activităţile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane, implicate în săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani. 'Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2015, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat în actele contabile veniturile realizate şi ar fi înregistrat operaţiuni comerciale nereale, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creând un prejudiciu de peste 750.000 de lei', precizează IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în perioada 2013- 2014, cei în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenţionau să achiziţioneze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăţi şi nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA, datorate bugetului consolidat al statului, însuşindu-şi astfel 231.000 de lei, totodată, cei în cauză mai sunt bănuiţi că şi-ar fi însuşit, din capitalul societăţilor comerciale, suma de 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal, sau în interesul societăţilor administrate de aceştia. Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul IPJ Buzău pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel