EXCLUSIV  Buzău, loc groaznic. Oameni care trăiesc în mocirclă de 30 de ani-VIDEO revoltător

Undeva, într-un colț uitat de lume, se află satul Bădic, comuna Mânzălești, județul Buzău. Probabil, nu ați auzit că există. Este un loc cu vreo 30 de oameni uitați de politicienii care mai trec pe acolo doar în campania electorală, când aruncă cu promisiuni în stânga și-n dreapta.

Pe acolo se află un drum care pare din epoca de piatră. Impropriu spus piatră... fiindcă tocmai piatra lipsește. Imaginile sunt din secolul XXI, din cel mai PSD-ist județ. Poate că titlul articolului vi s-a părut exagerat, dar dumneavoastră ați putea trăi așa? În campania electorală, Valeriu Beşliu (PSD), primarul comunei Mânzăleşti, a promis că face și drege, dar toate utilajele și pietrișul au dispărut odată ce a ajuns întâiul... gospodar. 

Am stat de vorbă cu Mandita Dinu, o femeie care locuiește în satul Bădic, și care a publicat câteva imagini îngrozitoare cu drumul pe care trec oamenii în încercarea de a-și duce traiul în Uniunea Europeană.

(w670)

"Din Jgheab ne aprovizionăm cu pâine, cu lemne, cu cele trebuincioase. Mergem pe un drum pe care nu se mai poate circula sub nicio formă. În 2015, am făcut o petiție către Consiliul Județean Buzău pentru a cere să ne pietruiască și nouă drumul pentru că nu a fost pietruit niciodată. Pe baza acelei petiții, drumul a fost pietruit până într-o muchie cu prundiș din gârlă. Acum nu a mai rămas nimic. Vă dați seama ce este acolo... L-am rugat pe domnul primar, în repetate rânduri, să ne ajute. Eu sunt operată la coloană, am avut pareză, abia mă pot deplasa. Am și o nepoțică de câteva săptămâni. Ne este frică. Știți cum este să ai copii mici. Ce ne facem cu noroiul?", a zis Mandita Dinu pentru DC News.

O viață în mocirlă

Oamenii trăiesc în noroi de ani de zile. Nu îi pasă nimănui de ei. Devin importanți doar când trebuie să bage votul în urne.

"Drumul acesta duce spre Cireșu, spre Jghiab și către Bădic. (...) Nu vreau să se supere cei de la conducere, dar mi-a ajuns cuțitul la os! De 28 de ani, trăim în noroi! Eu am mai făcut una alta la drum, când era mocirlă. Nu am așteptat niciun ajutor! Am luat sapa și am făcut, că nu mai putem trăi așa. Nu se mai poate, nu mai vreau să mă chinui. Am și nepoți care merg la școală, la grădiniță, prin noroi pentru că nu interesează pe nimeni soarta noastră! Noi, în sat, mai suntem vreo 30 de oameni, dar drumul pe care l-am filmat îl folosește toată lumea, inclusiv domnul primar. Nu vreau să plec din casa mea doar pentru că este drumul prost, dar nici așa nu mai putem trăi. Domnul primar mi-a spus că nu sunt fonduri, nu sunt utilaje...", a mai spus femeia pentru DC News.

(w670)

Veșnicele promisiuni, eternele țepe 

În campania electorală, primarul Valeriu Beșliu a promis câte în lună și în stele. "Da, în campania electorală ne-a promis multe, a spus că are utilaje, tot ce trebuie. Acum nu mai sunt nici bani, nici utilaje, nu mai este nimic! Vrem să aducă pietriș, nu mocirlă din gârlă, căci mocirlă este destulă! Vrem să ne ajute cineva. Vrem și noi, cei de la țară, să trăim pentru că nu suntem cerșetori. În 28 de ani, nu m-am dus să cer nimic la primărie. Am muncit singură. Nu mai pot să mă duc să iau nici pâine. Nu este ușor", a mai spus Mandita Dinu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel