Buzău: Directoare de școală, ultima lovitură în lupta cu sistemul-exclusiv

Concursul din 2015 pentru desemnarea Inspectorului General Școlar organizat de Ministerul Educaţiei s-a soldat cu un scandal de proporții la Buzău.

Ionela Voicu, fostă directoare la Școala Cislău, cea care a participat la două concursuri organizate de Ministerul Educației pentru șefia IȘJ Buzău fiind respinsă la ambele, deși a fost extrem de aproape de a câștiga obținând note mai mari decât ceilalți candidați inclusiv, decât Geta Burducea, s-a luat la trântă cu sistemul.

Ionela Voicu a mers în instanță, iar vineri, 25 martie, a primit motivația de la Curtea de Apel.

"A venit motivația celor de la Curtea de Apel. Am primit dreptate în parte. Au respins acțiunea pe motiv că instanța nu este de competență de a da notă la proba interviului și că cel mai probabil se va relua ultima probă a examenului, adică proba interviului", a spus Ionela Voicu, fostă directoare la Școala Cislău, în exclusivitate pentru DC News.

[citeste si]

Ionela Voicu a candidat la postul de șef al IȘJ Buzău alături de Geta Burducea și de profesorul Dumitru Săndulache. Ea a obținut cele mai bune rezultate la cel de-al doilea concurs desfășurat la București. Ionela Voicu a luat 9.15 la proba scrisă, a trecut de CV, însă nu a reușit să impresioneze comisia de examinare la proba interviului și planului de management. Respinsă la ultima probă, Ionela Voicu a depus contestație, dar Ministerul Educației nu i-a acordat sutimile necesare pentru a fi declarată câștigătoare a concursului de la IȘJ Buzău. A fost al doilea concurs organizat de Ministerul Educației pentru desemnarea șefului, cu acte-n regulă, a IȘJ Buzău, pe care Geta Burducea nu a reușit să-l câștige, luând 6.50 la scris, în timp ce Dumitru Săndulache a trecut de proba scrisă dar a picat la CV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel