Buzău: Aproape 1.000 de persoane, într-o Horă a Unirii în jurul Muzeului Judeţean

Aproape 1.000 de persoane, copii, tineri, bătrâni, au participat, duminică dimineaţă, la o Horă a Unirii în jurul Muzeului Judeţean Buzău, acesta fiind cel mai mare flashmob desfăşurat în municipiu.

Hora a fost prefaţată de prezentarea steagurilor celor 14 unităţi militare din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica, a doua garnizoană din ţară.

Hora Unirii la care au participat oficialităţile locale ale municipiului Buzău, prefectul George Sava, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, parlamentari, s-a desfăşurat în jurul Muzeului Judeţean, clădire monument istoric, recent restaurată cu fonduri europene.

'Am marcat aşa cum se cuvine o zi extrem de importantă a istoriei naţionale şi am vrut să intrăm în istorie împreună realizând cea mai mare horă jucată la Buzău în jurul clădirii muzeului. Pe lângă acest eveniment propunem astăzi activităţi dedicate zilei de 24 ianuarie, prezentare unei expoziţii despre vizita domnitorului Alexandru Ioan Cuza la Buzău, primul oraş din Ţara Românească în care a poposit domnitorul în drum spre Capitală, un spectacol folcloric, o prezentare de carte şi un colocviu pe tema micii Uniri de la 24 ianuarie', a declarat directorul Muzeului Judeţean Buzău, Laurenţiu Grigoraş. 

(w670)

"Am arătat astăzi că noi, buzoienii, simțim și trăim românește și am sărbătorit Mica Unire dând mână cu mână în hora care a inconjurat Muzeul Județean. Mulțumesc tuturor celor care au participat!", a transmis și preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel