Buzău: Peste o tonă şi jumătate de articole pirotehnice deţinute ilegal au fost confiscate

Petarde
Petarde

Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au desfăşurat vineri cinci percheziţii pe raza municipiului Buzău, la puncte de lucru autorizate pe linia deţinerii şi comercializării de articole pirotehnice, în urma cărora au fost confiscate 19.700 de articole pirotehnice care nu corespundeau categoriei pentru care fusese autorizată societatea.

La activităţi au fost angrenaţi poliţişti de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi criminalişti sprijiniţi de echipele de intervenţie ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău. 

'În cauză au existat suspiciuni că la aceste imobile au fost depozitate articole din altă categorie decât cele pentru care sunt autorizaţi administratorii societăţilor respective, în urma percheziţiilor au fost descoperite 19.700 de articole pirotehnice care nu corespundeau categoriei pentru care fusese autorizată societatea', a declarat, pentru Agerpres, agentul şef adjunct Amalia Călugăru de la Biroul de presă al IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, bunurile descoperite, circa 1.621 kilograme, au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea confiscării, iar poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept' faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive', au transmis poliţiştii după efectuarea percheziţiilor.

Acţiunea face parte din complexul activităţilor desfăşurate de poliţişti în cadrul acţiunii naţionale 'Foc de artificii', pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel