Budincă de vanilie, fără zahăr. Cea mai ușoară rețetă de desert. Se face rapid și este foarte bun

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Budinca de vanilie este un desert care poate fi făcut rapid, iar cei pofticioși îl vor devora pe nerăsuflate. Unde mai pui că nu are nici zahăr! Așadar, silueta nu va fi afectată.

Ingrediente:

500 ml lapte integral sau lapte de cocos pentru o variantă mai ușoară

3 lingurițe de extract de vanilie

4 linguri de făină de porumb (sau amidon de porumb)

2 ouă întregi

o lingură de unt (opțional)

un praf de sare

Cum se prepară

Într-o cratiță de dimensiuni medii, încălzește laptele la foc mic. Adaugă extractul de vanilie și amestecă bine. Într-un bol separat, bate ouăle. Adaugă făina de porumb sau amidonul de porumb și amestecă până la omogenizare.

Când laptele este încălzit, adaugă treptat amestecul de ouă și făină de porumb, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Gătește la foc mic până când compoziția începe să se îngroașe. Asigură-te că amesteci pentru a evita lipirea de fundul cratiței.

După ce budinca s-a îngroșat, îndepărtează cratița de pe foc și adaugă opțional untul pentru o textură mai bogată. Amestecă bine până se topește complet. Toarnă budinca în boluri sau forme individuale și lasă la răcit la temperatura camerei.

După ce s-a răcit, acoperă cu folie alimentară și pune budinca la frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau până când este complet răcită și solidificată. Servește budinca de vanilie simplă sau cu topping-uri opționale, cum ar fi fructe proaspete sau scorțișoară pudră.

Această budincă de vanilie fără zahăr este delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru cei care doresc să reducă consumul de zahăr sau pentru persoanele cu restricții alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel