Bucureşti, poluare. Măsuri anunţate de primărie

teava de esapament
teava de esapament

Primăria Capitalei reacţionează după ce Bucureştiul a fost trecut pe lista oraşelor în care nu se respectă valorile limită de calitate a aerului.

Diminuarea poluării din Bucureşti este una dintre priorităţile actualei administraţiei, precizează Primăria Capitalei după ce Comisia Europeană a anunţat că dă în judecată Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria şi România (Bucureşti, Iaşi şi Braşov) pentru nerespectarea valorilor-limită de calitate a aerului convenite la nivel european. 

"Diminuarea poluării în Municipiul Bucureşti reprezintă una dintre priorităţile actualei administraţii a Capitalei, care, de la preluarea mandatului, a iniţiat o serie de măsuri care să producă efecte pe termen scurt, mediu sau lung: îmbunătăţirea calităţii transportului public, gestionarea traficului, realizarea de benzi unice dedicate transportului public, promovarea transportului alternativ etc. Subliniem faptul că, până la preluarea mandatului actualei administraţii, Capitala României nu a făcut niciun demers concret pentru reducerea poluării", a arătat PMB, prin intermediul unui comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, în mai puţin de doi ani, specialiştii Municipalităţii au definitivat primul document strategic care cuprinde soluţii pentru combaterea poluării în Capitală. Este vorba despre Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA), care cuprinde măsuri pentru următorii cinci ani, în vederea încadrării/menţinerii concentraţiei poluanţilor atmosferici în valorile limită/ţintă, prevăzute de Legea 104/2011 şi conformarea cu cerinţele Uniunii Europene, a menţionat PMB. 

"Subliniem faptul că Bucureştiul este singurul oraş din România care a elaborat şi finalizat un Plan Integrat de Calitate a Aerului. Planul a fost finalizat (după parcurgerea etapei de consultare şi dezbatere publică în decursul lunii februarie 2018) şi înaintat spre avizare autorităţii de protecţia mediului, respectiv Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti, care ulterior a transmis planul Centrului de Evaluarea Calităţii Aerului din cadrul Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului (ANPM) pentru avizarea finală.

După avizarea planului de către ANPM, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti urmează să transmită Primăriei Capitalei planul avizat, care, după ce este aprobat de CGMB, va putea fi implementat", se mai arată în comunicat. 

Planul de reducere a poluării cuprinde 20 de măsuri

Conform aceleiaşi surse, planul cuprinde 20 de măsuri din care: 13 măsuri vizează reducerea emisiilor poluante rezultate din traficul rutier, patru măsuri vizează sectorul energetic, două măsuri - reducerea emisiilor din eroziune eoliană şi o măsură cuprinde acţiuni legate de salubrizarea urbană. 

"Măsurile legate de transportul urban intră în responsabilitatea PMB, METROREX, RATB şi CNAIR. Subliniem faptul că o parte din aceste măsuri au fost realizate sau sunt în curs de realizare, în cadrul proiectelor de dezvoltare derulate de administraţia locală şi centrala", a precizat PMB. 

VEZI ŞI: Daea, expresia zilei: Au ales-o până...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel