Bucătarii experimentați învârt ouăle crude înainte de a le găti: iată de ce fac asta

Bucătarii experimentați învârt ouăle crude înainte de a le găti, iată de ce fac asta. Sursa foto: freepik.com
Bucătarii experimentați învârt ouăle crude înainte de a le găti, iată de ce fac asta. Sursa foto: freepik.com

Ce ar putea fi mai ușor decât să fierbi un ou la micul dejun.

Dar, uneori, din cauza erorilor legate de procesul de gătire, o parte semnificativă a albușului rămâne pe coajă. Prin urmare, chiar și pentru o chestiune atât de simplă trebuie să știi câteva trucuri.

Nu toate gospodinele știu de ce trebuie să scuture un ou înainte de a-l fierbe. La prima vedere, se pare că această acțiune este lipsită de sens, dar lucrurile nu stau așa.

Fasole cu legume la cuptor: o rețetă simplă pentru un preparat foarte sănătos

Dacă agiți ouăle înainte de a le fierbe conținutul lor va fi distribuit uniform. Drept urmare, vei curăța mai ușor ouăle, iar albușul nu va rămâne pe coajă.

Dacă nu dorești să agiți ouăle, le poți învârti de câteva ori chiar pe masă. Rezultatul va fi exact același.

De asemenea, nu trebuie să uiți și alte reguli importante. Ouăle se pun la fiert doar într-o oală cu apă rece. Bucătarii mai recomandă să adaugi o lingură mică de sare atunci când fierbi ouăle.

 

Fierbe ouăle cu lămâie și vei rezolva o problemă

Ouăle sunt foarte versatile și pot fi preparate în diferite moduri. Unele persoane le folosesc pentru a pregăti o omletă simplă sau pentru a face ochiuri.

Alte persoane optează pur și simplu să le fiarbă. În aceste cazuri apare o mică problemă. De fapt, se întâmplă să nu reușești să decojești repede ouăle și ajungi să le rupi. Probabil ți s-a întâmplat și ție cel puțin o dată. Cum poți repara această problemă? Răspunsul este simplu. Fierbe ouăle cu lămâie și le vei putea curăța mult mai ușor și mai rapid. 

Așteaptă ca ouăle să înceapă să fiarbă. În acest moment, adaugă în oală câteva picături de suc de lămâie și redu focul. Când ouăle sunt gata, tot ce trebuie să faci este să încerci să le decojești. Vei vedea că o vei face foarte ușor și cât ai zice pește.

Chec cu apă, moale și pufos: ai nevoie de doar două ingrediente. Uită de lapte, ouă și unt!

În plus, ouăle vor căpăta un gust și o aromă deosebite, grație sucului de lămâie. Una peste alta, merită încercat acest truc.

Dacă nu dorești ca ouăle fierte să capete un gust de lămâie, atunci pregătește un castron cu apă și câteva cuburi de gheață.  Bate ușor ouăle fierte de marginea mesei și scufundă-le, în mod repetat, în apa rece ca gheața. Coaja lor se va rupe treptat, în timp ce interiorul va rămâne intact.

Omletă napolitană, preparată după o rețetă străveche: trucul cu lingura de făină

După ce le-ai decojit, poți păstra ouăle în frigider pentru aproximativ 5 zile. Înainte de a le pune în frigider, le poți înveli în folie alimentară.

Dacă, pe de altă parte, nu dorești  ca ouăle să se usuce prea mult, te sfătuim sa le pui într-un vas cu apă rece. Pune recipientul cu ouă și apă în frigider. Lasă-le așa tot timpul în care intenționezi să le depozitezi, dar nu mai mult de 5 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel