Omletă napolitană, preparată după o rețetă străveche: trucul cu lingura de făină

Omletă napolitană, preparată după o rețetă străveche, trucul cu lingura de făină. Sursa foto: freepik.com
Omletă napolitană, preparată după o rețetă străveche, trucul cu lingura de făină. Sursa foto: freepik.com

Rețeta omletei are origini foarte vechi. Această rețetă era preferată de regele italian Lazzarone (Ferdinand I de Bourbon). 

Oamenii din cele două Sicilii i-au dedicat regelui Ferdinand I de Bourbon acest fel de mâncare, deoarece era un tânăr suveran foarte iubit.

În plus, îi plăcea să mănânce și să urmărească cum se preparau unele feluri de mâncare, mai ales cele mai simple. Ei bine, omleta cu pricina era foarte des preparată de tânărul rege căruia nu i-a plăcut deloc viața de curte.

Jeleuri de fructe, pline de vitamina C. Cum să le faci acasă din trei ingrediente

Principalele ingrediente ale acestei omlete sunt legumele. Vei vedea că, deși este un preparat foarte simplu și rapid, în același timp, este super delicios.

Ingredientele pentru patru porții:

½ kg de cartofi,

4 dovlecei mici,

4 ardei grași (eventual 2 roșii și 2 galbeni),

3 cepe,

5 ouă,

2 căței de usturoi,

4 linguri de făină,

4 linguri de brânză pecorino,

1 pahar și jumătate de ulei de măsline,

sare și piper după gust.

 

Pregătirea, pas cu pas

Mai întâi trebuie să tai curăți legumele și să le tai cubulețe. Apoi spală-le bine într-o strecurătoare turnând apă rece.

Clătite gustoase și ușoare, excelente și pentru cei care sunt la dietă. Nu vei observa diferența

Se ia o tigaie, se toarnă o jumătate de pahar de ulei și se rumenește ceapa tocată, circa 10 minute. Separat rumenește usturoiul și dovleceii Călește și ardeii cu puțin ulei. Acum toate legumele rumenite se amestecă împreună.

Prăjiți cartofii tăiați cubulețe și  adăugați-i la legumele  prăjite anterior. Asezonează-le cu sare și piper. Într-un castron mare, sparge ouăle, adaugă făina, brânza pecorino, sare, piper și bate-le bine cu telul.

Brioșe „Nori dulci”, gata în câteva minute: ai nevoie de trei ingrediente 

Într-o tigaie mare se pun legumele prăjite, iar deasupra se toarnă amestecul de ouă.  Secretul pentru omleta este să nu o lași să se ardă, ci doar să se rumenească un pic. Omleta va fi crocantă și, în același timp, moale.

Omleta gata se lasă să se răcească câteva minute, apoi se servește pe masă. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel